• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom.  Henk Pasman vindt de kwaliteit van het onderhoud aan de houten loopbrug tegenover de douane onder de maat.

  Geachte heer Zwueste,

  Vanmorgen ben ik wezen kijken naar de oplevering van de L.B. Smithbrug.  Helaas was ik zeer teleurgesteld in het afgeleverde werk.
  Welke amateur is daar bezig geweest? Een amateur zou het beter gedaan hebben.

  Zie foto’s!

  DSC09033

  DSC09040

  De desbetreffende aannemer heeft blijkbaar nooit gehoord van voorboren bij hardhout. (en met de juiste diameter)
  De keuze van deze houtschroeven is verkeerd. Op sommige plaatsen helemaal geen schroef gebruikt. Met deze schroeven kan je de dikke planken van pakweg 3/4 cm nooit echt goed vastzetten op de onderbalk.

  Gezien de planken niet meer recht zijn, moesten er zeskant houtschroeven gebruikt worden, plus een ring onder deze kop. Zoals gebruikt is op het draaiende gedeelte. Dan kan je de planken echt goed aantrekken.

  Daarnaast moeten deze planken in de toekomst verwijderd kunnen worden ter controle van houtrot op de onderbalken. Deze schroeven krijg je er al niet meer uit, of de kop is al beschadigd of hij breekt gewoon af bij het uitdraaien.

  De planken met deze schroeven gaan vrij snel weer los zitten met gevaar van struikelen, hetgeen nu al het geval is. Er is al één plank die twee cm hoger uitsteekt.

  Er zijn gaten dichtgemaakt, waar led-verlichting zat, meer amateuristisch kan het niet!
  Gebruik van gipsplaatschroeven die wegroesten met dit zeewater en het gat is helemaal niet dicht!

  Er steken ook ergens twee pijpjes uit.

  Boodschap is het verwijderen van al deze schroeven en het loopdek professioneel laten vastzetten.

  Met vriendelijke groet,
  Henk Pasman

  6 reacties op “Ingezonden: Onderhoud L.B. Smithbrug is amateurwerk”

  1. Goede SS 316 schroeven gebruiken, verzonken aanbrengen en dan opvullen met gelijmde
   houten pluggen.
   Dit is amateuristisch prutswerk.

  2. Zal wel weer een vriendje of familie van een bestuurder zeer veel geld voor hebben gekregen. En over een jaar doen we het gewoon nog een keer, kraait niemand meer om het verdwenen geld.
   Het lijkt wel alsof we op dit eiland werkelijk helemaal niets goed kunnen doen. Alles is gericht op het jatten van zoveel mogelijk gemeenschapsgeld.

  3. Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn dat dit probleem zo snel verholpen zou zijn. Is er geen ervaring opgedaan bij de pontjesbrug

  4. Volgens mij moesten die planken ook andersom vastgemaakt woorden. Die groeven horen aan de onderkant te zijn zodat (bijv regenwater) niet aan de onderkant blijft hangen en dus het hout sneller laat verotten.

  5. Heb de foto`s bekeken bij het artikel in de knipselkrant en het onderhoud verdient niet eens het predikaat “prutswerk”.

  6. Goed zo, hou het scherp Henk.
   Kan Albert misschien vertellen wat dit geintje heeft gekost?