• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

surinameCURAÇAO – Suriname heeft zijn grenzen gesloten voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Dat maakte het ministerie van volksgezondheid gisteren bekend. Suriname heeft geen rechtstreekse vliegverbinding met West-Afrika. Toch zit de schrik voor het dodelijke virus in Paramaribo er goed in.

Om die reden is het reizigers die tot drie weken geleden in Liberia, Guinee of Sierra Leone waren, tot nader order verboden om af te reizen naar het Zuid-Amerikaanse land.

Quarantaine
Wie desondanks toch afreist naar Suriname en niet in bezit is van een internationaal erkend gezondheidscertificaat, zal bij aankomst tot maximaal eenentwintig dagen in quarantaine worden gehouden.

Maatregelen
Eerder nam Suriname al andere maatregelen tegen het ebolavirus. Zo zijn in diverse ziekenhuizen en op de luchthaven quarantaineruimtes in gereedheid gebracht. Een internationale conferentie in Paramaribo waarop volgende maand tientallen Afrikaanse parlementsleden en regeringsleiders werden verwacht, is bovendien geannuleerd. Via advertenties in kranten en op televisie verzekert de regering intussen op alles voorbereid te zijn.

Kritiek
Toch klinkt er ook kritiek. “Er zijn nog te veel mazen in het net waardoor ebola Suriname toch kan binnendringen”, vertelt Ricky Stutgard van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg aan de krant De Ware Tijd. Volgens Stutgard moet veel meer gedaan worden tegen de illegale immigratie die langs de dunbevolkte en uitgestrekte grenzen van Suriname plaatsvindt. Daarnaast moet al het ziekenhuispersoneel worden getraind, zodat zij mogelijke besmettingsgevallen kunnen herkennen.

Chikungunya
Suriname is niet het eerste Caribische land dat dergelijke maatregelen neemt. Vorige week deden Jamaica, Trinidad en Guyana hetzelfde. De regio kampt momenteel ook met het chikungunya-virus, dat door muskieten wordt overgedragen.

© Novum

1 reactie op “Suriname sluit grenzen om ebola”

  1. Sloot Suriname haar grenzen maar eens voor coca.

    O nee, dan kom je aan het inkomen van Desi en Dino Bouterse.