de weeverCURAÇAO – Minister van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Arbeid van Sint Maarten, Cornelius de Weever, waarschuwt VVD-er André Bosman. Zijn advocaat laat via een open brief weten Bosman voor de rechter te slepen indien hij ‘doorgaat met het verspreiden van onwaarheden en lasterlijke uitspraken’.

Dit naar aanleiding van de uitspraken van Bosman over een politiek omkopingsschandaal op Sint Maarten. Volgens Bosman zou de Weever ‘simpelweg zijn omgekocht’ door Theo Heyliger, de leider van de Verenigde Volkspartij.

Corruptie
In het onlangs verschenen rapport dat was aangevraagd door minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties, is gebleken dat er op Sint Maarten sprake is van corruptie in alle bestuurlijke lagen. Volgens Bosman zou ook de Weever zich hieraan schuldig hebben gemaakt door geld aan te nemen van Heyliger, waardoor de Weever overliep naar zijn kamp en hij een meerderheid in het parlement kreeg.

Lees hier de open brief van de advocaat van de Weever aan Bosman.

6 reacties op “De Weever waarschuwt Bosman”

 1. Een minister die een parlamentariër voor de rechter wil slepen? Vreemde invulling van het begrip ¨parlementaire controle van de regering¨. Of staat op St. Maarten de regering boven het parlement? Dat noemt men dictatuur.

 2. VVD probeert te “scoren”.
  Enkele weken terug met de belabberde woorden:
  “Indjannan Loko van Bonaire”

 3. Marcus het is ook helemaal niet bedoeld om “intelligent” te zijn maar ja blijkbaar toch nog te moeilijk voor jou. Jammer zal de volgende keer proberen op jouw niveau te reageren.

 4. @Makamba. Dit niet zo erg intelligent

 5. Nou meneer Weever, de heer Bosman zit nu echt te trillen in zijn stoel, Je bent zeker ook mislukt als stand-up comedian en probeert het nu maar in de politiek.

 6. En wat leren we hiervan?

  1. De aanval is de beste verdediging.
  2. Het wordt kennelijk ook op St Maarten van belang wat NL ervan vindt.