• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  orkaan wind palmbomenCURAÇAO – Orkaan Gonzalo heeft flink huisgehouden in Bermuda. Bomen en elektriciteitsmasten werden uit de grond gerukt en het belangrijkste ziekenhuis werd beschadigd toen de storm gisternacht over het eiland raasde. Hoeveel schade precies is aangericht moet nog in kaart worden gebracht.

  Meteorologen waarschuwden van tevoren voor een stormvloed van drie meter hoog. Ongeveer de helft van de zeventigduizend eilandbewoners zaten gisteravond al zonder stroom. Bermuda werd eerder deze week al getroffen door tropische storm Fay, die eveneens een spoor van vernieling achterliet.

  Windsnelheid
  Gonzalo arriveerde bij Bermuda als een storm van de derde categorie. Vlak voor de storm aan land kwam, zwakte Gonzalo af tot de tweede categorie, maar dat ging nog steeds gepaard met windsnelheden tot 175 kilometer per uur.

  Noordoostelijke richting
  Vanochtend had Gonzalo zijn pad inmiddels weer vervolgd en bevond hij zich op zo’n 160 kilometer afstand van Bermuda. Met zo’n 28 kilometer per uur trekt hij in noordoostelijke richting.

  © Novum

  www.versgeperst.com