Foto Today: Theo HeyligerCURAÇAO – De leider van de Verenigde Volkspartij (UP), Theo Heyliger, is woedend. Het parlement vergadert maandag om 14.00 uur over de aanwijzing op verzoek van de UP. In een verklaring van bijna duizend woorden, stelt Heyliger dat het wel duidelijk is, dat de instructie tegen zijn persoon is gericht.

Dat schrijft Caribisch Netwerk.

De UP-leider heeft gisteren aan het eind van de dag in een schriftelijke reactie heftig gereageerd op de beslissing van de Rijksministerraad. Zij weigeren namelijk de benoeming van Heyliger en zijn ministers in het nieuwe kabinet goed te keuren, alvorens er onder Nederlandse leiding een integriteitsonderzoek naar de kandidaten is gedaan.

Heksenjacht
“Het is een heksenjacht waarmee zowel de bevolking als de gouverneur wordt beledigd. De Nederlandse regering heeft laten zien in staat te zijn, om zonder enig geloofwaardig bewijs, gekozen vertegenwoordigers in het koninkrijk tot doelwit te maken.”

Belachelijk
De beoogde nieuwe minister president van Sint Maarten stelt verder dat de Nederlandse regering de democratie belachelijk maakt met een aanwijzing, die is enkel is bedoeld om hem te diskwalificeren voor de positie van minister president en die hem kan bloot stellen aan mogelijke vervolging.

Kolonie
Heyliger vindt dat Nederland Sint Maarten kennelijk nog steeds als een kolonie beschouwt die onderworpen kan worden aan de grillen van het moederland. Hij hint naar onafhankelijkheid: “Dit koloniale onderscheid is iets waarover de bevolking spoedig een beslissing moet nemen.”

Vaag onderzoek
Heyliger stelt ook dat geen enkele kandidaat-minister zichzelf, zijn familie, vrienden en bekenden zal onderwerpen aan “een vaag en onbegrensd onderzoek” zonder dat de parameters hiervoor bekend zijn.

11 reacties op “Heyliger woedend over aanwijzing”

 1. @ LMG. M.a.w. het O.M. moet eerder zijn schuld (trachten te) BEWIJZEN.

  Ik ben nog nooit enige vervolging van het OM tegengekomen bij een screening in Het Koninkrijk. Iemand komt door de screening of niet en daarmee is de kous af. De criteria van een screening zijn van een andere orde.

 2. Beste LMG nu dacht ik toch echt dat wij het over een “screening” hebben en jij komt met een diarhee aan woorden over schuldig/onschuldig die het OM zou moeten (rechtzaak) aantonen. Man get a life of wilde je alleen even laten zien dat je meer dan tien woorden achter elkaar kon schrijven.

 3. “Now if you have done nothing wrong (against the law) this is your chance to proof
  your innocense and shut them up for now and ever. Take this opportunity, kind regards.”

  Onschuldspresumptie, hij hoeft zijn onschuld niet te bewijzen, hij is al ‘onschuldig’ totdat zijn schuld is bewezen.

  M.a.w. het O.M. moet eerder zijn schuld (trachten te) BEWIJZEN dan dat Heyliger zijn onschuld moet ‘bewijzen’. HEt OM is dus aan zet en moet een onderzoek instellen, Zolang dat niet gebeurt, hoeft Heyliger niet aan te kloppen bij het OM. They have to come to him if they think they have evidence, simple.

 4. Discussie Schotte / gokmaffia opnieuw. Resultaat bekend, er wordt iemand doodgeschoten een paar politici treden terug en alles loopt met een sisser af.
  Op Curacao hebben ze nu regels, maar daar is de boel helaas nog net zo corrupt, alleen met andere spelers in het spel.

 5. Heel apart deze soort mannetjes. Willen van alles en nog wat doen, maar als er echte controle komt, dan is het meteen van alle daken schreeuwen dat het (=controle) tegen de democratie is en dat het koloniale gedragingen zijn.

 6. Tuna en Jerrel hebben volledig gelijk. Als ik integer was zou ik een integriteitsonderzoek alleen maar toejuichen. Ben ik niet integer, dan zou ik het afwijzen.

  Bovendien heeft het PWC onderzoek aangetoond dat er alle reden is om niet op een screening door Sint Maarten zelf te vertrouwen.

  Heyliger is een Schotte, een Bouterse. Waarom veranderen alle voormalige Nederlandse kolonies in no time in bananenrepublieken zodra ze onafhankelijk worden?

 7. Een stampvoetend, verongelijkt jongetje. Het moet maar eens uit zijn met het feestvieren met andermans belastingeuro´s. ¨Vuilnisman, kan deze zak ook mee?¨

 8. Als dhr. Heyliger niets te verbergen heeft kan hij een dergelijk onderzoek alleen maar toejuichen!!

 9. Deze “Heiliger” schreeuwt moord & Brand als een klein kind ….
  Juist deze overdreven reactie geeft wel aan dat dit figuur helemaal fout zit en in zijn louche zaakjes wordt gedwarsboomd …
  Nu dezelfde opzet voor Curaçao en we gaan misschien eindelijke eens “normale / schone” bestuurders krijgen in onze regio op de Cariben ….
  NL hou je poot stijf en laat je niet misleiden door de zielige trucs door het opspelen van de “koloniale” excuses …
  SKIP these political crimis ..

 10. Als er niets aan de hand is waar maak je je dan zo druk over?
  Niets aan de hand = Nederland op zijn plaat.
  Wel wat aan de hand = ……maak de tekening af en kleur de plaatjes.

 11. Dear mister Heyliger you say (reading this in the dutch language): en die hem kan bloot stellen aan mogelijke vervolging. Now if you have done nothing wrong (against the law) this is your chance to proof your innocense and shut them up for now and ever. Take this opportunity, kind regards.