• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vermistCURAÇAO – De advocaat van de familie van Kris Kremers daagt de Panamese justitie voor het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens. Dat bevestigt de raadsman, Enrique Arrocha, vandaag. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) ‘niet capabel’ is.

Daarnaast is hij van mening dat het OM ‘een gebrek aan interesse’ heeft getoond in de zaak van Kremers en Lisanne Froon.

Kritisch
Arrocha liet zich al vaker kritisch uit over het onderzoek naar de dood van de Nederlandse vrouwen, die op 1 april voor het laatst rond de plaats Boquete werden gezien. In juni werden in onherbergzaam gebied resten van de twee gevonden, maar de precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk.

Dna-onderzoek
De raadsman stelt dat de analyse van het dna-onderzoek van het OM niet volledig is. Zo zou er informatie ontbreken over de kleding van de vrouwen. Bovendien wil Arrocha dat er aanvullend onderzoek komt. De advocaat kan niet zeggen wanneer hij de klacht precies zal indienen.

© Novum

2 reacties op “Familie Kremers daagt OM voor mensenrechtenhof”

  1. Dit is een onzin aanklacht, leuk verdienen voor de advocaat die nog niet weet wanneer hij de aanklacht indient.
    Ik onderschat het verdriet van de familie kremers niet maar ze worden wel heel erge querulanten.

  2. Tja, en dan…… Er zijn alleen maar verliezers in deze zaak. De enige die er aan wint is de advocaat die trouwens ook nog betaald wordt met ingezamelde gelden die bedoeld waren voor een zoektocht.