• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

foto Akyol bij persberichtCURAÇAO – De Nederlandse schrijver en columnist Özcan Akyol was deze week op Aruba en Curaçao op uitnodiging van de Vertegenwoordiging van Nederland. Hij hield lezingen op middelbare scholen en op de universiteit. Ook bezocht hij de jeugdafdeling van gevangenis KIA, schrijft Caribisch Netwerk.

Akyol vertelde tijdens het bezoek aan het correctie instituut zijn levensverhaal aan negen jonge gedetineerden.

Luister hier naar de reportage van Ariën Rasmijn.

2 reacties op “Akyol bezoekt jeugdafdeling KIA”

 1. Bob,Vuijsje schreef over Surinamers. Niet Akyol. De laatste schrijver is naast literaire auteur ook opiniebepaler in Nederland.

 2. Ik stel het op prijs dat Akyol jonge gedetineerden bezoekt, geheel via een plaveid pad en door de NL belastingbetaler voorbereidde trip. Hulde.
  Something about this marvels me, though.
  Want wat is de deeper meaning van deze daad van benevolence door de Nederlandse vertegenwoordiging ? Het meest opzienbarende wapenfeit van deze 2e generatie Turkse migrantenzoon is dat hij een boek geschreven heeft, waar de ganse zwarte (lees gerust Surinaamse) vrouwenareaal in de Lage Landen (lees: A ‘dam Zuidoost aka Bijlmer] in de media tegen in het geweer kwam, omdat meneer openbaarde van dikke zwarte vrouwenbillen te genieten. {Antilliaanse ladies couldn’t be bothered, Ghanezen nadden geen tijd)
  Heel die heisa was ook toen nauwkeurig opgebouwd en geregisseerd door de uitgevers en boekhandelaren en prachtig uitgemolken door late night shows. GeenStijl/Powned incluis.
  Misschien kunnen die elkaar aflossende exRVD-PR-mannekes van hun stulp dalen en ons uitleggen waartoe dit vele goeds, geheel belangeloos ingevolgen vanuit het verre blanda.
  zucht…..