• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  brian de raadCURAÇAO – De 23-jarige Brian de Raad uit Wassenaar die in juni werd aangehouden vanwege drugssmokkel, is vandaag veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. Dat meldt Omroep West. De Raad smokkelde 40 bolletjes cocaïne van Curaçao naar Düsseldorf. Hij had naar eigen zeggen nog ‘openstaande drugsschulden’.

  Zo verklaarde hij vandaag tegenover het Gerecht in Duitsland.

  Lagere straf
  Hij werd gedwongen de drugs in te nemen, aldus de Raad. Zijn straf is lager uitgevallen dan de eis van het Openbaar Ministerie in Düsseldorf. Er was drie jaar en drie maanden tegen De Raad geëist. Door zijn bekentenis en verklaring werd er uiteindelijk 2,5 jaar gevangenisstraf opgelegd.

  Vermissing
  In de eerste instantie werd er gedacht dat het om een vermissing ging. De Raad was met vakantie op Curaçao, maar keerde niet meer terug naar huis. Zijn thuisfront in Wassenaar maakte zich zorgen en trok aan de bel. “Ik heb alleen een vervelend telefoontje ontvangen waarin hij huilend vertelde dat hij niet terug kon komen en dat hij mij zou terugbellen, meldde zijn vriendin Selena tegenover Omroep West.

  Politiecel
  De Raad was met een groep vrienden die hij nog niet zo lang kende op vakantie. Familieleden maakten via de media kenbaar van het ergste uit te gaan en met de handen in het haar te zitten. “Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het met het criminele circuit te maken heeft”, zei zijn moeder Bianca. “Mijn gevoel zegt dat mijn zoon is vermoord, maar mijn hart zegt dat hij misschien nog wel ergens is. Maar in welke toestand?” Als snel werd het echter duidelijk dat de vermiste Wassenaarder vast zat in een cel in Düsseldorf.

  8 reacties op “De Raad veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor drugssmokkel”

  1. Duh what is next – I was forced to shoot this idiot because….. (what ever the reason is/was/or will be) Com’on people what are we doing? It is like the other two Venezuela people that were caught FOR THE SECOND TIME but they were economical forced to run the drugs. Use some common sense.

  2. Duh….. They forced me to take the 40 “Bolletjes”. What is next- They forced me to kill the next idiot?????

  3. Mensen toch, jullie weten toch dat als je als Ydk een bekend persoon bent in de politiek of sport je onschendbaar bent. Wat betreft, de Raad, die kan zijn borst nat maken, twee en een half jaar in de Duitse Heimat staat gelijk aan 15 jaar zitten in Nederland, zelfs na 15 jaar NL kom je beter uit het hok dan 2.5 zitten in de Heimat.

   Ps Hoe zit het eigenlijk met de recht zaken tegen Gerrit de Graaf. Het is angstig stil al een paar weken rond Gerrit de Raaf en zijn cornuiten. Weinig nieuws!

  4. Roadrunner heeft gelijk, Bram heeft gelijk en Nu, tja, die vind het normaal dat opgelegde straffen niet hoeven te worden uitgezeten.

   Nu is ongetwijfeld een MFK aanhanger, de partij waar de lengte van je strafblad belangrijker is dan de lengte van je CV.

  5. Nu heeft gelijk… -zucht-

  6. Meer straf voor smokkelen van bolletjes dan doodrijden van 3 mensen..

   of Brian Mariano die nog geen 1 dag heeft gezeten

  7. Niet zo slim om je in Dusseldorf te laten pakken. Daar moet je iedere minuut celstraf ook echt uitzitten.

   Wordt je daarentegen op Curacao gepakt dan hoef je, als je al veroordeeld wordt, je straf niet uit te zitten.

   Is het niet zo, Brian Mariano?

  8. Ben benieuwd naar de reacties van de Nederlanders onder ons. Waarschijnlijk komen jullie met een “Brian Mariano opmerking”. Nogmaals ben benieuwd.