• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans gaat in op de uitspraak van SP-lid Ronald van Raak over de verkoop van PdVSA.

  Uitspraak Ronald van Raak
  “De enige oplossing is een verkoop van PdVSA aan Venezuela, maar dat mag niet van de Verenigde Staten (VS). Is de minister het met mij eens dat Curaçao dit nooit kan oplossen en dat het dus de taak van de Nederlandse regering is om te gaan praten met de Amerikanen en met de Venezolanen om te bekijken welke oplossing er mogelijk is?”

  Ik haal nogmaals aan:
  “Dat mag niet van Amerika!”

  Veel wordt er verzwegen rond de roestbak Isla maar soms glippen er toch woorden door en praten politici zich de mond voorbij. Amerika is het land dat Nederland in handen heeft en zo ook onze eilanden. Zij bepalen, zij maken, zij breken.

  Amerika wil geen Venezuela op het eiland (lees eilanden), wat hen overigens niet erg lukt, want veel is lokaal al in Venezolaanse handen. Vanuit de Isla heeft Venezuela een goed overzicht van wat de wereld denkt en wil. Maar de opzet van Amerika gaat verder en past precies in de lijn die wereldwijd gaande is. Volkeren uitmoorden via oorlogen of vergiftigen en het land bewust moeilijk maken. In dit lokaal geval worden bewoners uitgemoord via de Isla en dan de vinger wijzen naar Venezuela, die niets anders doet dan een oude roestbak werkende houden, die nog geld op moet leveren voor hun land.

  Nederland kan praten als brugman maar Amerika zal geen steek laten vallen als het gaat om het doel dat Amerika voor ogen heeft en duidelijk naar voren brengt.

  Van Raak heeft zichzelf even de mond voorbij gepraat, want hier geeft hij duidelijk toe dat Nederland en hun koloniën een slaaf zijn van opperbevelhebber Amerika. De Isla komt goed uit in hun beleid en onze milieuclubjes vechten zoals lang aangegeven tegen de verkeerde windmolens.

  14 reacties op “Ingezonden: ‘PdVSA verkopen mag niet van VS’”

  1. Meneer Baselmans.
   Wie heeft Amerika in handen…
   Amerika is failliet. Ze hebben het grootste leger en mogen dollars printen. Maar verder is de hele tent verkocht in aandelen en in buitenlandse handen. Jaren lang was Nederland een van de 2 grootste inversteerder in de VS Samen met Japan. Nu heeft China die eerste plaats overgenomen. Waarom dacht u dat de dollar nog bestaat.
   Als alle Nederlandse pensioen fondsen hun foute investeringen weghalen uit de VS is er een problem daar.
   De wapen industrie dat is onze grootste industrie op deze planeet.
   En de isla het zal de VS echt een zorg zijn. Maar het is wel onze zorg nu.

   1860 ahum.
   De duitsers hadden zo’n beetje een basis in Boka Sami tijdens de 2e wereld oorlog. Waar komen toch al die blauwe ogen vandaan……
   Hadden de duitsters de onderzeeboot oorlog gewonnen dat was Duits de enige taal op dit eiland.
   En dat scheelde niet veel.

  2. In 1860 wilde Duitse(Pruisische) militairen/marine Curacao kopen te gebruiken als kolenhaven,.

   Mocht niet van Bismarck die wilde geen moeiljkheden met de VS.!!!!!dus niet.

   De geschiedenis herhaalt zich?

  3. Beste mensen jullie hebben jullie eigen leven in jullie handen doen er wat mee,want nu kan het nog.
   En zoals de Amerikanen zeggen hun zijn de baas en echt de goeie baas hahahahaha

  4. @Edgar. De vraag is of dit gegeven nog gewichtig genoeg is. Zie onderstaand citaat.

   “…Venezuela depends on the United States to buy 40 percent of its exports because Gulf of Mexico refineries were designed to process low-quality Venezuelan and Mexican crudes that most refineries around the world cannot easily handle. But in recent years, the United States has been replacing its imports of Latin American crudes with oil from Canadian oil sands fields, which is similarly heavy…”.

  5. Tot nu toe vond ik John Baselmans wel een grappige figuur, zo iemand geeft wat jus aan de maatschappij. Nu twijfel ik toch zeer ernstig aan zijn verstandelijke vermogen hoe stelt hij zich eigenlijk voor dat een verhuurder zijn huurder verkoopt.

  6. Het is toch niet REALISTISCH te denken dat de ISLA het LAND CURACAO geld oplevert.

   Want degene die die gedachte heeft leeft nog in de SHELL tijd.

   Beroepsbevolking 63.000 mensen in dienst bij ISLA 900 voor die 1,4% de boel open houden?

   kom nou……….

  7. @ Philippe Maaskant,

   Je stelling is niet geheel compleet. Er is inderdaad een overcapaciteit op het gebied van raffinage, maar niet voor de olie welke uit Venezuela komt. Venezolaanse olie kan niet overal worden geraffineerd en daar het verbruik in Venezuela zo hoog is heeft men de ISLA gewoon nodig.
   Het is voor mij nog altijd een raadsel waarom de overheid van Curacao dit gegeven niet uitspeelt in onderhandelingen. Wanneer je weet dat iemand niet zonder jouw raffinaderij kan dan kun je in principe vragen wat je wilt, ze zullen moeten toegeven aan jouw eisen, anders hebben ze niets en daar zijn ze helemaal niet mee geholpen.

  8. Van Raak raaskalt wel vaker. Een narcist in de tweede kamer over de rug van Curacao.
   @Maaskant: groot gelijk. Wie wil “upfront” 3 miljard USDollar neerleggen voor een lekke roestbak om daarna nog eens 5 miljard voor investering in een nieuwe raffinaderij, met dalende olieprijzen.
   @Baselman; Basel maar door.

  9. Amerika heeft een warme belangstelling voor dit eiland. Er is een volledig consulaat wat bijna een mini ambassade is! Hallo, is dat niet opgevallen? Vanwaar deze eer?

  10. Mensen. neem jullie toekomst in jullie eigen handen. Zet de zonnepaneel op jouw huis en wees minder afhankelijk van milieu-vervuilende energie ! Daar begint het. Wie vertrouwt de zogenaamde greentown en andere pro schoon milieu goede doelen stichtingen? Greentown gaf een aantal open dagen bij WTC voor het publiek, zodat mensen kennis kunnen maken met het idee van een leven zonder de milieu vervuilende Isla. Resultaat: WTC was vrijwel leeg. Of misschien hadden mensen geen vertrouwen in de greentown programma ?!

  11. Ben van A zie:

   http://tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail.jsp?vj=2014-2015&nr=8&version=2

   De heer Van Raak (SP):
   Het is natuurlijk verschrikkelijk dat uit een wijk de soldaten worden teruggetrokken en dat de bewoners daar moeten blijven wonen. De SP is al tien jaar bezig met de Isla-raffinaderij. Het kost 1 miljard dollar om het een beetje op te knappen, maar het probleem is dat het wordt gehuurd door PDVSA. Het is een huurhuis. Misschien wil Venezuela het wel kopen, maar dat mag niet van de Verenigde Staten. Om die reden zit het vast. Deelt de minister deze analyse?

   Minister Plasterk:
   Ik ga hier geen bedrijfsanalyse van deze raffinaderij maken. Ik erken dat de SP er al vaak aandacht voor heeft gevraagd. Het bedrag dat nodig is om het echt milieuvriendelijk te maken is volgens mijn meest recente informatie niet 1 miljard maar, naar ik meen, 3 miljard. Laten we eerlijk wezen: Nederland gaat dat ook niet betalen. Het is dus in eerste instantie toch aan het land Curaçao om daar een oplossing voor te vinden. Nogmaals, wij dragen er expertise aan bij en daar waar nodig zetten wij het ook opnieuw op de agenda. Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat dat niet nodig is, omdat de regering van Curaçao dat ook scherp voor ogen heeft.

  12. @ John Baselmans: kun je een bronvermelding geven bij jouw letterlijke citaat?

  13. En zo is het indertijd door den Uyl in opdracht gedwongen verkocht en iedereen wast zijn handen in onschuld, het volk die ze vertegenwoordigde is maar bijzaak.

  14. @ John,
   Er is wereldwijd een overcapaciteit in raffinage, dus kopen is niet aantrekkelijk.
   De eigenaar is verantwoordelijk voor de vervuiling, dus wie wil het kopen?
   Venezuela zakt steeds verder in het moeras nu de olieprijzen dalen.
   En ja, ik denk ook dat de USA het niet willen, maar dat is dus een non-issue.
   Kijk even naar de olieprijzen..

   Venezuela Seeks Emergency OPEC Meeting
   Oct. 11, 2014 Venezuela is calling for an urgent OPEC meeting to deal with falling oil prices, the country’s foreign minister said.

   Last week, OPEC’s average basket of crude fell to its lowest level since December 2010, while the Brent international benchmark fell near a four-year low at one point before bouncing back to close Friday at $90.21 a barrel.Venezuela needs a price of $121 a barrel, according to Deutsche Bank, making it one of the highest break-even prices in OPEC.But Iran, which needs $140 a barrel, according to analysts, said Tuesday that an emergency meeting wasn’t in the cards.