• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  StormCURAÇAO – Beide regeringen in Sint Maarten (Nederlandse en Franse kant) hebben de tropische-stormwaarschuwing ingetrokken en vervangen door een orkaanwaarschuwing. Gonzalo wordt steeds krachtiger, windsnelheden zijn opgelopen tot 100 kilometer per uur.

  De tropische storm Gonzalo bereikt Sint Maarten later dan verwacht, reden voor de uitgevers van Today en The Daily Herald om ook morgen hun publicatie af te blazen. Zo schrijft Caribisch Netwerk.

  Kantoren sluiten
  De overheid sluit alle kantoren. Princess Juliana International Airport sluit het vliegveld ook. Bedrijven zijn geadviseerd hun deuren te sluiten. Weggebruikers worden geadviseerd na 16.00 uur vanmiddag niet meer de straat op te gaan. Banken, de Kamer van Koophandel en casino’s besloten eveneens hun personeel thuis te laten blijven.

  Randje orkaan
  Volgens Glen Carty van het radiostation Laser 101 is Gonzalo op het randje van een orkaan. De luchtdruk viel op vandaag tot 993 millibar. Berichten uit Antigua, waar de storm vol over heen ging vandaag, voorspellen weinig goeds. Daken zijn van gebouwen afgerukt, terwijl windsnelheden werden gemeten van 45 mijl (72 kilometer) per uur.

  Centrum Gonzalo
  Een reconnaissance vliegtuig van het Nationaal Orkaan Centrum in Miami dat de storm volgt, mat snelheden van 95 kilometer per uur in het centrum van Gonzalo. Het rampencentrum in Sint Maarten heeft dit bericht bevestigd.

  Rampencentrum
  Het Orkaan Centrum verwacht dat Gonzalo morgen tot orkaankracht zal aanwakkeren. Volgens het rampencentrum zal Sint Maarten vanaf het eind van de middag met tropische storm-condities te maken krijgen. Dit zal gepaard gaan met hevige regenval van 100 tot 200 milliliter, met uitschieters naar 300 milliliter.

  www.versgeperst.com