• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Tropical-storm-Gonzalo-300x177CURAÇAO – De tropische storm Gonzalo trekt vandaag over Sint Maarten. De storm werd in de loop van gisteren krachtiger en neemt naar verwachting nog verder in kracht toe. Op het eiland worden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De twee kranten op het eiland, Today en The Daily Herald, hebben gezamenlijk besloten om van verschijning af te zien vandaag omdat de risico’s voor drukkerijpersoneel en straatverkopers onaanvaardbaar worden geacht.

Maatregelen
De regering heeft de sluiting van alle scholen afgekondigd als een voorzorgsmaatregel ter bescherming van schoolkinderen, onderwijzend personeel en schoolbuschauffeurs. Gistermiddag riep de regering schoolbestuurders op naar hun scholen te gaan om maatregelen te nemen tegen eventuele overstromingen en stormschade.

Overheid open
Overheidsdepartmenten zijn gewoon open en bedrijven zijn ook vrij hun deuren te openen, maar worden wel geadviseerd de ontwikkeling van de storm in de gaten te houden. Voor Sint Maarten geldt sinds gistermiddag vijf uur een tropische stormwaarschuwing. Er wordt hevige regenval verwacht: 100 tot 200 milliliter, met plaatselijk uitschieters tot 300 milliliter.

Windsnelheid
Het Amerikaanse Orkaan Centrum in Miami verwacht windsnelheden tot 75 kilometer per uur. De tropische stormwaarschuwing geldt ook voor omliggende eilanden zoals Saba, Statia, Anguilla en St. Barths.

www.versgeperst.com