• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Zwarte pietCURAÇAO – Supermarktketen Albert Heijn heeft vandaag in een gedicht aan Zwarte Piet laten weten dat hij nog niet is verdwenen uit de schappen. Het gedicht is te lezen in een advertentie die Albert Heijn heeft geplaatst in diverse Nederlandse kranten.

Met het gedicht reageert Albert Heijn op de commotie die vorige week ontstond toen bekend werd dat de supermarkt Zwarte Piet zou verbannen van diverse reclameposters. Veel mensen riepen daarna op tot een boycot van de supermarkt.

Keuze
Het gedicht is gericht aan ‘lieve Piet’. “Je bent nog niet in het land, maar nu sta je al volop in de krant. Je zou verbannen zijn uit de winkels van Albert Heijn. Van dat bericht lieve Piet is helemaal niks waar. Je ligt volop in de schappen, net als ieder jaar. Wij vinden je in zwart en andere kleuren reuze, maar laten aan heel Nederland de keuze.”

© Novum

7 reacties op “Albert Heijn schrijft gedicht voor Zwarte Piet”

 1. Lokoloko, heb je wel eens uitgerekend wat het AH gaat kosten als de autochtone Nederlander klanten i.p.v. 100% van hun huishoudbudget nu nog maar 50% daarvan bij Ah gaat besteden ? Al zou maar 50% van diezelfde Nederlanders 50% van hun huishoudbudget bij AH gaan besteden denk ik dat er een stel AHeiners zich wel eens op het hoofd gaan krabben. Als alle genoemde Nederlanders dat zouden doen zullen die heren in Zaandam het niet bij krabben laten maar hun haren uit hun hoofd trekken.
  Maar wat men zaait zal men oogsten, toch ?

 2. Toch raar en vreemd dat zelden de uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter over Zwarte Piet bekritiseerd wordt. De rechter oordeelde dat “figuur Zwarte Piet” kwetsend en discriminerend is voor de ZWARTE Amsterdamse burger.
  Burgemeester van der Laan ging in beroep tegen de uitspraak bij de Raad van State. Hoe de uitspraak ook zal uitvallen, Europese Hof voor de Rechten van de Mensen zal uiteindelijk over de Zwarte Piet-kwestie beslissen.
  Inbreng van Albert H. en soortgelijken in Sinterklaasviering is Nul komma Nul.

 3. Heb begrepen dat in NL mensen met donkere huidskleur in een Albert Hejjn winkel zijn nageroepen “Albert Heijn wil geen zwarte “. Gaat weer lekker zo…

 4. Wat een heisa om Albert Heijn die de pieten uit de schappen wilde halen.
  Dus nu gaan ook de Albert Heijn levensmiddelen zaken meezingen
  ,: ” Sinterklaasje kom maar binnen met je KNECHT
  want wij zitten allemaal even recht (van de angst, eerbied of waardoor)?
  Misschien heeft u nog even tijd
  Voordat u weer naar Spanje rijdt” etc. etc.
  De sint heeft altijd een anders gekleurde als knecht gehad. Is Albert Heijn wel oprecht of oprecht geweest?

 5. Allemaal b.s. (stieren poep) Niemand kan zonder Albertje en Albertje heeft iedereen nodig. Dus Albertje blijft gewoon draaien en iedereen gaat gewoon naar Albert Heyn of daar nu wel of niet Zwarte Piet te zien is.

 6. Dacht altijd dat AH in levensmiddelen handelde nu blijkt dat zij denken meester te zijn in het handelen van huichelarij. Zo’n kinderachtig onderschattend (dus arrogant) optreden moet ons de ogen toch wel openen, wie gaan ze de volgende keer boycotten ?

 7. Beste Appie,

  niet weten kiezen is klanten verliezen.