• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Foto Anthony Saiji: Omayra LeeflangCURAÇAO – “Curaçao heeft een sterke toekomstvisie nodig. Alleen op deze manier kunnen we vooruitgang boeken.” Dat stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang. “Op de vierde verjaardag van Land Curaçao hebben we dit nog steeds niet kunnen realiseren”, aldus Leeflang.

  Volgens het Statenlid zijn alle ingrediënten voor het creëren van een nieuwe toekomstvisie echter wel aanwezig.

  Richting
  “Door het creëren van een gezamenlijke visie kunnen we richting geven aan het volk en er voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan. Leeflang is zich ervan bewust dat niet iedereen zich zal inzetten voor dezelfde visie, maar met een visie die gesteund wordt door de meerderheid, kunnen de nee-knikkers wel ter verantwoording worden geroepen.

  Geweld
  Het Statenlid hoopt dat er met behulp van een gezamenlijke visie eveneens gewerkt kan worden aan het terugdringen van geweldsdelicten en moorden. “Het dieptepunt was de moord op politicus Helmin Wiels”, stelt ze. Leeflang hoopt dat deze zaak dit jaar kan worden afgerond, ‘zodat we deze tumultueuze periode achter ons kunnen laten en ons kunnen focussen op de toekomstvisie van Curaçao’.

  Kòrsou Hustu
  Met de beweging ‘Un Kòrsou Hustu‘ streeft Leeflang ernaar verandering te brengen in de huidige situatie. Met een groep van 30 personen uit verschillende lagen van de bevolking is er een visie tot stand gebracht. Door de totstandkoming van  ‘Un Korsou Hustu’, wordt de dialoog opgestart over de toekomst van ons eiland, een eerlijke toekomst waarin iedereen meetelt”, aldus het Statenlid.

  46 reacties op “‘Vooruitgang Curaçao alleen met sterke toekomstvisie’”

  1. @ Carambo. Dat antwoord heeft u bij deze dan gegeven.
   Wat moeten we nu vinden can een politica die zichzelf “anoniem” onder een alias loopt te promoten anbex verdedigen.

   Daarom was het orakel van Delphi zo beroemd.
   Ik vind niet, dat Omayra zich loopt te promoten of verdedigen laat staan verkopen. Zij adviseert juist met haar mening.

  2. @Zorro
   Dat antwoord heeft u bij deze dan gegeven.
   Wat moeten we nu vinden can een politica die zichzelf “anoniem” onder een alias loopt te promoten anbex verdedigen.
   Er is een hoogleraar, veroordeeld voor plagiaat, die deed recent iets gelijkwaardigs.
   Die heeft toegegeven dat die manier van handelen niet handig was.
   Nou verwacht ik dat niveau echt niet van politici op Curacao, maar je kan wel stellen dat t wel lagere school niveau is.
   Maar ja. helaas is dat blijkbaar onze realiteit.

  3. @ Carambo. Bent u mevr. Omayra Leeflang ?

   Vraag niet naar de bekende weg en ik beantwoord geen hypothetische vraag.

  4. @ muchachata. Een toekomstvisie voor Curaçao met Omaitje Leeflang is fata morganistisch gewauwel.

   Omayra stelde, dat Curacao een toekomstvisie nodig heeft zonder zichzelf daarbij te betrekken. Deze regering zit nog ongeveer 2 jaar, als het goed is, dus richt je pijlen daarop.

  5. Een toekomstvisie voor Curaçao met Omaitje Leeflang is fata morganistisch gewauwel.
   Hier de laatste mop die in de straten van Willemstad de ronde doet.
   Omaitje Leeflang staat voor het bekende spiegeltje uit het sprookje….

   O.Leeflang: O spiegeltje spiegeltje aan de wand, ben ik een Makamba?

   Spiegeltje: ahum, Nee beste Omayra, U bent geen Makamba. ik zie, ik zie, een negerinnetje uit Curacao en in Nederland bent u een allochtoon.

  6. @Zorro.
   Bent u mevr. Omayra Leeflang ?

  7. Good one Caramba: al is Omayra/Zorro nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

  8. @ Carambo. Ik vroeg Zorra heeft u kinderen.

   Nee, je vroeg en ik citeer: Mevrouw Zorro, zeg me nu eens eerlijk heeft u kinderen OP CURACAO? Je therapeut heeft meer werk te doen dan je dacht.

  9. @Zorra….
   Ik vroeg Zorra heeft u kinderen.
   Antwoord Omayra heeft geen kinderen.????
   Schrijft mevrouw “Leeflang” hier nu echt onder het pseudoniem “Zorro”
   Of Zorro is schidzofreen ? Of beide ?

  10. @ Carambo. Mijn eerdere opmerking is ingegeven en onderbouwd door je ziekelijke zelfingenomenheid, betweterigheid, negativisme en somberheid. Je weet toch, dat Omayra noch op Curacao noch in de rest van de wereld kinderen heeft rondlopen 🙂

  11. @Zorra

   “Caramba moet van zijn therapeut alle trauma’s van zich af schrijven en vindt het zelf nodig om dat met anderen te delen. Shit happens.”

   Goh is dat nu het enige dat u kunt opmerken.. En niks over al die andere dingen.
   Wederom triest.

   Kijk op Curacao zijn politici vreselijke ego trippers die alleen aanzichtzelf denken.
   Het zou beter zijn als ze opkomen voor Curacao als geheel. En niet ikke ikke ikke in naam van het Pueblo. Het volk bestaat niet. Een samenleving bestaat.

   Maar dat is ook de kern van het problem, men heeft op Curacao nooit leren denken als groep. In Nederland moest iedereen meehelpen op een schip anders verzoop je allemaal.
   In Nederland moest iedereen achter de dijk mee helpen om het water buiten te houden.
   Zoniet vezoop ook iedereen.
   Dat polder model geeft een zeker sociaal gevoel. Samen de schouders er onder zetten. We gaan ervoor. Typisch Nederlands. In combinaktie met ondernemings geest.
   Dat zijn dingen die ik volslagen mis op Curacao.

   Een typerend vootbeeld is dat ik zo vaak zie dat mensen letterlijk naast elkaar door 1 deur willen gaan. Geen stap op zij voorelkaar. Naast elkaar lopen en zeker niet opzij gaan voor iemand anders in een gang.

   Ik begrijp best dat er een geschiedenis achter zit. Maar je kan niet blijven leven in geschiedenis. En het mag zeker niet worden tot iets wat gewoon wordt gebruikt om zo weinig mogelijk te hoeven doen.

   Als men er op wordt gewezen dat vervalt men in persoonlijke aanvallen. De man spelen en niet de bal.

   En men vergeet dat niemand op zich zelf staat.
   Je familie je Eigen gezin je buren je mede stads bewoners provincie land wereld deel wereld. Alles is met elkaar verbonden. Gaat de Economie in Europa slecht dan hebben wij daar ook last van. En de rest van de wereld ook. Verder is Curacao maar een piep klein (ei) landje op wereld schaal gezien. Maar er wordt gebrult alsof we India zijn.
   En trekt het moederland, het land dat ons ons paspoort verstrekt de stekker eruit. Dan vervallen we tot het niveau van Haiti… En Haiti is rijk aan delftstoffen. Wij hebben niks.
   Een hoop arrogantie wel, maar ja dat kan je niet verkopen.
   En kankeren op het moederland, getuigd helemaal van arrogantie. Zij hebben ons echt niet nodig. Wij hun wel. Zij zijn schatrijk. En wij… pfff rijk aan eigendunk. Maar dat kan je niet eten of verkopen. Zoals zovelen eerder opmerkten. En de allereeste opmerking op dit artikel Sjaak drukte het goed uit. mentaliteit. ja … Maar ik moet ook eerlijk zeggen er zijn uitzonderingen. Ja die zijn er echt. Maar het zijn uitzonderingen wel.

   Mevrouw Zorro, zeg me nu eens eerlijk heeft u kinderen op Curacao ?

  12. @ Dino. Klopt niets van wat je zegt.

   Heb je nog meer nietszeggende opmerkingen? Terug naar het onderwerp.

  13. @zorro. Je bent echt de weg kwijt.Klopt niets van wat je zegt. Moeilijk proberen het er beter te willen uitzien dan dat het daadwerkelijk is he?

  14. Curacaoenaars zitten in een slachtofferrol en daar willen ze ook veilig in blijven zitten. Dat bewijst het feit dat dit soort opmerkingen al sinds jaar en dag worden gemaakt: “Curaçao heeft een sterke toekomstvisie nodig. Alleen op deze manier kunnen we vooruitgang boeken.” Op zich waar natuurlijk, maar er veranderd toch nooit wat. Slachtoffertje spelen is namelijk op de korte termijn veel gemakkelijker. Lange termijn denken, daar doen ze op Curaçao niet aan en zeker niet in de politiek. Ik wens Curaçao veel succes met het doorbreken en wegwerpen van hun eigen verderfelijke pastechi slachtoffer cultuur. Ja curacaoenaars, jullie zullen je cultuur moeten veranderen: zo kom je er niet, dat bewijst de tijd wel.

  15. @Zorro

   Zwarte Piet mag niet, carnaval mag wel?

   Einde zinloze discussie.

  16. @ Greet. Met die stelling kan ik niet zoveel, zulke redeneringen hanteren Nederlanders ook

   Hoe durf je onze moedertaal te vergelijken met een kinderfeestje. De redenering van de Nederlanders is niet zoals je zegt, want de Nederlandse cultuur houdt niet op bij het afschaffen van Zwarte Piet. Daar is meer voor nodig.

  17. @ jochem. Dan heb je er vast en zeker een verklaring voor dat volgens statistieken van het CBS het percentage dropouts in haar tijd gedaald is met 11% en het aantal jongeren die studeren voor een HBO/WO opleiding gestegen is met 30%. Daarna kwamen er 5 ministers van onderwijs van de PS.

   Wat zou hiervan fantasie kunnen zijn? Als je ongevraagd antwoord wil geven, probeer er dan op z’n minst iets intelligents van te maken. Caramba moet van zijn therapeut alle trauma’s van zich af schrijven en vindt het zelf nodig om dat met anderen te delen. Shit happens.

  18. @Zorro

   je stelt:
   Papiamentu niet als instructietaal geven is hetzelfde als carnaval verbieden kortom nos kultura afschaffen”.

   Met die stelling kan ik niet zoveel, zulke redeneringen hanteren Nederlanders ook:
   “Zwarte Piet afschaffen is onze cultuur afschaffen”.

   Gaarne betere argumenten.

  19. @zorro. Beetje de weg kwijt zorro? Dat is in je fantasie.
   Of ben je met je gedachten bij de efteling. Daar geloven ze nog in sprookjes.

  20. @Zorro
   Goh.. En wat schreef de inspectie in hun rapport..
   Dat rapport dat is te vinden op de website van Mevr. Leeflang.
   En gedaalt met 11%, 11% van wat.. Als het zakt van 34% naar 30% nou saar kan je lekker trots op zijn. CBS statistiek. Ja ja en waar zijn de onafhankelijk mert gegevens over de jaren.
   Welke statistiek.
   En Nederlands verbieden is iets anders dan papiamentu promoten.
   Onbevoegde Leraren bevoegd verklaren is iets anders dan zorgen dat ze goed zijn opgeleid.

  21. @ jochem. Dan heb je er vast en zeker een verklaring voor dat volgens statistieken van het CBS het percentage dropouts in haar tijd gedaald is met 11% en het aantal jongeren die studeren voor een HBO/WO opleiding gestegen is met 30%. Daarna kwamen er 5 ministers van onderwijs van de PS.

  22. En zo heeft mevrouw leerling ook een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkelings rem van Curacao. Een straattaal zonder enige logica verheffen tot iets waar je werkelijk geen kant mee op kan. Het volk lekker dom houden dat is het motto. 9000 jongeren die de toekomst zouden moeten zijn voor curaçao zonder enige diploma. Wat is dat toch allemaal goed geregeld hier.

  23. @ Denny. Het is mij nu duidelijk wanneer en hoe het is misgegaan,

   Wat is “het”? Papiamentu niet als instructietaal geven is hetzelfde als carnaval verbieden kortom nos kultura afschaffen. Dat pikken de YdK absoluut niet. Gelukkig hebben ouders ook de kans om hun kinderen op een Papiamentstalige school te doen zoals de school van Frank Martinus Arion. Dat meerdere ouders een andere en verstandiger keuze hebben doet er niet toe. Papiamentu was zelfs 10-tallen jaren geen officiele taal, totdat Leeflang daar een einde aan maakte.

  24. @Zorro

   aha, dus mevr Leeflang heeft wel degelijk (ook) Papiaments als mogelijke instructietaal ingevoerd!
   Ik dacht ergens gelezen te hebben dat zij dat ontkende en dat zij voor een fait accompli werd
   gesteld.
   Het is mij nu duidelijk wanneer en hoe het is misgegaan,

  25. Burgeroorlog. Beveiliging…..
   Tjee wat een krachtige toekomst visie….
   Daarom heeft u ook minimaal 30 anderen nodig.
   Zelf iets zinnigs verzinnen… tja..

  26. @ Danny. Als minister van Onderwijs had u het heilloze besluit Papiaments als instructie-taal op de scholen (min 4) kunnen terugdraaien,

   Dat zou een burgeroorlog veroorzaakt kunnen hebben of een beveiliging voor de minister. Minister Leeflang heeft als wetgevende macht de keuze voor 4 instructietalen gegeven en dan is het aan de uitvoerende macht om daarin een keuze te maken in samenspraak met de diverse oudercommissies.

  27. @mevr Leeflang

   U had toch als latere minister van Onderwijs dat heilloze plan om op de scholen (min 4) Papiaments als instructietaal te hanteren weer ongedaan kunnen maken?
   Het stond destijds immers nog in de baby-sokjes.Thans in de kinderschoenen maar volgroeid zal het nooit worden door het ontbreken van geëigend en compleet lesmateriaal in die taal.Dat zal er ook nooit komen wegens te hoge kosten voor zo’n klein taalgebied. En dan vergeten we maar even het updaten naar de laatste inzichten/methodes. Dat heeft u destijds niet gedaan en nu zit de huidige jongere generatie met de gebakken peren.
   (overigens met waardering voor uw huidige optreden in de Staten waarbij u wel bepaalde partijen wat harder en vaker aan publiekelijk aan de schandpaal mag nagelen).

  28. @ mevrouw Leeflang

   Als minister van Onderwijs had u het heilloze besluit Papiaments als instructie-taal op de scholen (min 4) kunnen terugdraaien, Het stond toentertijd nog in de babysokjes. (nu in de kinderschoenen en het zal nooit een volwassen stadium bereiken wegens ontoereikend
   lesmateriaal dat wegens niet op te brengen kosten ook nooit toereikend zal zijn).
   Dat heeft u helaas nagelaten en nu zit de huidige generatie jongeren met de gebakken peren!
   ( overigens heb ik respect voor uw houding en activiteiten in de huidige Staten. Hoewel u
   bepaalde partijen/personen wel wat harder en vaker publiekelijk aan de schandpaal mag nagelen).

  29. Het afschaffen van Papiamento zal al veel schelen. Engels,Nederlands verplicht maken. Met Papiamento kom je niet verder dan het eilandengroepje van 3. Als buitenlandse zakenmensen zaken willen doen is engels op zn minst vereist. Het is dan ook.heel logisch dat je alleen met dit achterlijke taaltje niet serieus genomen wordt.

  30. @ Alert. Welke boekdelen? Bedoel je, dat je nog steeds met je vorige reactie gelijk hebt terwijl de feiten het tegendeel bewijzen? Lees de notulen van de Staten er maar op na.

  31. @ Zorro

   De uitspraak in kort geding inzake Rene Rosalia tegen Omaira Leeflang, waarbij de rechtbank beslist had dat mevrouw Leeflang moest rectificeren, spreekt boekdelen.

  32. @ Alert. Het als Statenlid (parlamentarier) steeds stemmen om de coalitie te ondersteunen wekt alleen wantrouwen. Misschien was mevrouw Leeflang beter een oprechte oppositielid in de Staten.

   Je kent haar beslist niet. Het woord “steeds” is volkomen fout en zal ze altijd oprecht stemmen voor of tegen de coalitie. Gesteld dat ze liever de coalitie de rit ziet uitzitten dan nog zal ze dat niet in haar stemgedrag tot uiting laten komen.

  33. Het als Statenlid (parlamentarier) steeds stemmen om de coalitie te ondersteunen wekt alleen wantrouwen. Misschien was mevrouw Leeflang beter een oprechte oppositielid in de Staten.

  34. Zeer hooggeachte weledelgeleerde sra. Leeflang. Ik weet u vind ik praat idioterie, en natuurlijk heft u daar helemaal gelijk in maar toch wil ik wat gedachten van mij met u delen.
   De isla werd daar gebouwd omdat in die tijd milieu geen factor was en Bullebaai was zeker geen geschikte plek voor een rafinaderij. Netzoals de huidige plek van het ziekenhuis niet geschikt is. Om over gebrek aan visie te spreken.
   De kraamkamer van Oostpunt vernietigen. … ahum.. Ik denk dat het beter is om dat te ontwikkelen en dat aqua electra daar geen water loost van de centrale.. nietwaar. Alles aan de zuidzijde is al vernietigd. Door ondermeer ongezuiverd rioool water te lozen. Gaat u wel eens duiken aan die kant. Nou geen vis meer te bekennen. En dat hotel en golfbaan project bij die andere mooie baai ? Wat een visie was dat zeg..
   Maar die visie van het eiland om bijvoorbeeld van der Valk een strand te beloven… nee daar hoor je niks meer van. Die “Oostpunt visie heeft al meer dan 50 miljoen gekost aan rechtzaken en boetes nietwaar.. En als er iets goed zou zijn voor Curacao dan is het dat daar ontwikkelen nietwaar. Maar ja waar moeten die werknemers vandaan komen. Weer uit de Phillepijnen ?? Carmabi verteld ongefundeerde verhaaltjes. Isla ontwikkelings plan. Tja we weten dat de verwerking van die olie en zeker de zware olie binnen nu en 30 ophoud. Of dat de rafinaderij uitelkaar valt. What ever is first. Er lag een plan om er de mooiste jachthaven ter wereld van te maken. Maar ja.. schoof te weing. Dhr. Schotte had plannen om de bevolking uit te bereiden met 100% want dan zou het draagvlak voor de infrastructuur beter op te brengen zijn. Lees valt meer te roven. Maar eh huisvesting. Demografische ontwikkelingen zeggen dat we heel snel met heel veel gepensioneerden zitten hier. Dus wie gaat het werk doen. Visie.. niet waar.
   Dat geintje van papiamentu als instructie taal met alle respect voor Papiamentu is wel de stomste zet allertijden geweest. Er wordt nu gevochten om plek op de Nederlandse scholen en het lesmaterial van de andere scholen is erbarmelijk en je kan er helemaal niks mee. “Leraren” zonder erkende opleiding zijn verheven to bevoegd… Wat zijn de examen eisen voor een in het “buitenland” “erkend diploma” En wat moet je kunnen om in het “buitenland” te gaan studeren… Het feit dat talen op scholen worden verboden is in strijd met heel veel internationale regels. Wilt u het volk nu eccht bewust dom houden ? Verhoog ook het fluor gehalte nog een beetje in het drinkwater nietwaar. Inspectie volksgezondheid… hebben we die nu al of niet ? Wow.. visie…
   3 talen. Vertel mij nu eens in welke taal de wetten worden geschreven ?
   De rafinaderij toekoms, de rafinaderij heeft geen heeft geen toekomst. Wat gaan we doen met die plek en hoe gaan we de troep opruimen. dat is de vraag.
   En 30 mensen hebben in een groep gewerkt. Goh. We hebben een regering die bestaat ook uit zo’n groep. nou … t zou beter zijn als die gewoon wat meer oprecht hun best doen nietwaar ? Maar ja hier geld eesrst. ikke ikke en de reste kan……

  35. Nou, dat klinkt allemaal prima mevr. Leeflang, nou nog zorgen dat iedereen het er mee eens is, oh wacht, dat was het probleem…

  36. Met de titel van dit artikel slaat mevr. Leeflang de spijker op z’n kop maar legt meteen de onmacht, onkunde en onwil van de politiek en de parlementaire democratie bloot. Voeg daarbij de manier waarop sommige partijen zieltjes proberen te winnen alsmede de twijfelachtige mentaliteit en het stemgedrag van vele kiezers en de cirkel is rond om geen aanhang voor een sterke toekomstvisie te krijgen. Ook is er totaal geen vertrouwen in de politiek, want stuk voor stuk hebben vele partijen kansen van de kiezer gekregen en niet benut. Met de opsomming van de daden zonder visie of een slechte visie is mevr. Leeflang er niet, maar zal ze de burger moeten overtuigen hoe zij haar plannen denkt te kunnen uitvoeren wetende dat ze zo goed als zeker met een coalitie te maken krijgt. Give the woman a chance om ons land een betere toekomst te geven, want slechter kan het bijna niet. Kijk naar het onderwijs, criminaliteitsbestrijding, armoedebestrijding, milieuvervuiling, gezondheidszorg etc.

  37. Sorry mvr Leeflang maar zolang de politici zelf niet de koppen bij elkaar kunnen zetten en weg lopen met zetels om hun partij de das om te doen en een stelletje maffia aan de macht is en er geen VDC is heb ik weinig tot geen vertrouwen in de naad verdorven eiland

  38. Wat is er gebeurd met het over de jaren uiteindelijk geproduceerd document “Vishon Korsou” ??

  39. Door gebrek aan visie werd de stinkende raffinaderij in het schottegat geplaatst in plaats van op Bullenbaai; door gebrek aan visie wil de regering de “kraamkamer” van het koraalrif op Oostpiunt gaan vernietigen in plaats van te beschermen; door gebrek aan visie heeft de regering in 2002 Papiamentu als enige instructietaal in het onderwijs ingevoerd en Nederlands als instructietaal verboden op basisscholen met uitzondering van vier scholen.
   Echter met een visie zullen we de toekomst van de raffinaderij kunnen bepalen; met een visie kunnen we achter het alternatief ontwikkelingsplan voor Oostpunt van Carmambi gaan staan en met een visie heb ik in 2007 gezorg dat Curacao drie offriciele talen heeft, Papiamentu, Nederlands en Engels, zodat we een meertalig land zijn.
   En voor de toekomst heeft een groep van 30 mensen gewerkt aan een visie: UN Korsou Hustu. Bezoek de website www.unkorsouhustu.com

  40. Misschien bedoelt ze wel beter onderwijs, zodat je mondige en bewuste burgers krijgt die gaan stemmen. Nu gaat het om parties, drank en veel loze beloftes. Kennelijk kijkt niemand daar doorheen. Een goede opleiding is de sleutel tot een beter land.

  41. Nou, nou, die Leeflang heeft er zomaar veel verstand van…

  42. We zijn er weer. Een plan. Een “nieuw” master plan moet er komen dat ons moet “redden”.
   Weer een voor op de grote stapel. “nee knikkers ter verantwoording roepen” is meteen weer een beetje dictator achtig nietwaar. Plantillen… Iemand anders moet het altijd doen. Kleine kinderen politiek. 50 mensen uit alle lagen. Dan wat. We bebben rond de 13 partijen op een piep klein eilandje. Er is geen meerderheid. We zijn een verzameling van minderheden.
   Het plan kan ook heel simpel zijn: Handhaaf de huidige wetten. Controleer en vervolg. Met speciale aandacht voor politici en overheids medewerkers. Minder praten meer doen.

  43. Creeëren van een visie???? Ik heb de indruk dat Curacao geen behoefte heeft hieraan, maar meer aan het verwezenlijken van een visie. En die ingrediënten daarvoor liggen er al om tot stand te brengen:
   Beter onderwijs en voor iedereen, een goed justitieel apparaat, einde aan corruptie, een werkend ambtenarenapparaat, met hedendaagse ICT-ondersteuning, beter geschoolde politici die voor het gezamenlijke belang gaan en niet voor eigenbelang, een open samenleving IN de Caraïben in plaats van de huidige navelstaarderij alsof Curacao het middelpunt van de wereld is, kwalitatief betere media en journalistiek etc.

   Aan de slag dus …… handen uit de mouwen!!!

  44. Wat bedoelen Omayra Leeflang met vooruitgang ? om te gaan strijden en vergelijken met continenten .!!

  45. @ Sjaak. Daar had Wiels een truc voor door steeds maar op de radio te blijven herhalen en herhalen wat, hoe en waarom. Als je maar vaak genoeg een druppel op een harde steen laat vallen komt er vanzelf een gat in. Gewoon met overtuiging indoctrineren.

  46. Een sterke toekomstvisie spreekt voor zich mevrouw Leeflang om vooruitgang te boeken.
   Maar alleen met een toekomstvisie ga je het niet redden.
   Wat vooral moet veranderen is de mentaliteit van de meeste mensen, want dat is niet om aan te gluren bij 70% van de bevolking. De bevolking moet ook vooruit WILLEN, en dara heb ik osms m’n twijfels over.