• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  verjaardagCURAÇAO – Het land Curaçao is gisteren vier jaar geworden. Overal in de binnenstad waren activiteiten en er was ruimte voor vragen aan de ministeries. Op het plein bij Fort Amsterdam waren stands te bezoeken van alle ministeries en enkele publieke instellingen. De meeste ministers waren ook aanwezig.

  Terwijl de stands amper klaargezet waren, vormden zich dikke onweerswolken boven Punda en enkele minuten later was het raak. Het kwam met bakken uit de lucht. Zo schrijft Caribisch Netwerk.

  Elisa Koek maakte de volgende reportage.

  Hoopvol
  De laatste vier jaar waren geen gemakkelijk jaren, geven de meeste bezoekers toe. Toch is de sfeer bij Forti hoopvol. “De criminaliteit is minder geworden”, vertelt een dame die met haar dochter bij de brandweerstand staat. “Ik heb steeds meer vertrouwen in mijn land.”

  Te laat
  “Er moet veel gebeuren en hard worden gewerkt”, zegt een 25-jarige dame. “Ik heb het idee dat men te laat is begonnen met het harde werken, maar naar mijn idee doen ze het nu wel.”

  Samenwerking
  Premier Ivar Asjes hoopt dat er meer samengewerkt gaat worden op Curaçao de komende jaren. “We hebben elkaar teveel tegengewerkt op Curaçao. Het is tijd voor ‘unity’. Samenwerking op een eerlijke, transparante manier is wat Curaçao nodig heeft.

  www.versgeperst.com