vlaggen-1-icoonCURAÇAO – Het is vandaag exact vier jaar geleden dat de vlaggen werden omgewisseld. Curaçao omarmde op deze dag de titel Land en er kwam een einde aan het bestaan van de ‘Nederlandse Antillen’. Curaçao en Sint Maarten kregen de status aparte. Bonaire, Sint Eustatius en Saba werden bijzondere gemeenten van Nederland.

Dia di Kòrsou werd groots gevierd. Op een bomvol Brionplein werd de Curaçaose vlag onder groot applaus omhoog gehesen.

Zie hier een video van de ceremonie.

4 reacties op “De vierde verjaardag van Land Curaçao”

  1. 10-10-10 vrij naar FDR: a day that will live in infamy. Als volgende “perilous date” houden wij maar de onafhankelijkheidsdatum van de failed island-state aan, met het herkozen roofteam premier Gerrit “Golpe de Estado” de Raaf en Charlie “Get Rich Quick & Loud” Cooper”. Blue Bay en soortgelijke oorden worden spookdorpen, de chinese camera’s van opa Navarro worden wederom gebruikt om politieke opponenten op te sporen en de lange rijen vluchtenden bij de reisbureau’s in de gaten te houden. Mi ta pasa, bin saka mi lombrishi foi tera prome si.

  2. Beste Jochem ik zou je zo een stelletje namen kunnen noemen van personen die het helemaal geen fout vonden en er inmiddels hun fortuinen mee veilig hebben gesteld.

  3. Er zijn er maar een paar die op financieel gebied feest vieren en dat zijn Gerrit de Raaf, Jamaloodin, Hakim, Peppie & Kokkie, de Fam Dos Santos. de Fam v/d Dijs, Fam Coco Prins, etc etc etc etc. de rest van het volk heeft amper te vreten.

  4. Niet echt reden voor een feestje. Het is na 10-10 alleen maar een zooitje geworden. De grootste fout ooit gemaakt.