Zwarte pietCURAÇAO – Dichter, activist en kunstenaar Quinsy Gario vraagt om steun in de strijd tegen Zwarte Piet. Via een filmpje laat de initiator van de ‘Roet In Het Eten’ beweging weten op zoek te zijn naar sponsors. Op deze wijze hoopt hij in hoger beroep te kunnen gaan.

De zaak behandelt de vraag of de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, een ‘zorgvuldige afweging van belangen’ heeft gemaakt. Vorig jaar gaf hij, ondanks de protesten tegen de knecht van Sinterklaas, een vergunning af om de intocht van Sinterklaas te kunnen vieren.

Onzorgvuldig
Volgens de rechter handelde van der Laan onzorgvuldig. “Hij heeft nagelaten zijn besluit te toetsen aan het mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties.” Het is volgens hem echter niet in strijd met de grondwet, ‘maar door het negatieve stereotype had de gemeente wel meer rekening moeten houden met de gevoelens van mensen’.

17 reacties op “Gario zoekt sponsors voor hoger beroep Zwarte Piet”

 1. Hollanders zoals in Zuid- Afrika willen hun eigen gang gaan. De zarte piet figuur kwam pas in 1850 ten tonele geschreven door ene Hollander, een fictief figuur dus.

 2. Dichter, activist, kunstenaar en niet te vergeten linkse oproerkraaier die er alleen maar op uit is om de samenleving op te hitsen door middel van ongefundeerde uitspraken die kant noch wal raken. Als je er zo op tegen bent en je gedicrimineerd voelt, dan moet je lekker teruggaan naar Afrika, want daar hebben ze in ieder geval geen Sinterklaas feest, Maar dat zal deze oproerkraaier niet doen, want dan verliest hij zijn uitkering en moet hij op eens gaan werken voor de centjes en daarnaast een heleboel luxe opgeven die nu door de Nederlandse belastingbetaler gefinancieerd wordt.
  Dit feest is een traditie en daar moet je met je poten vanaf blijven.

 3. Quinsy zou eens werk moeten zoeken. Hij heeft teveel vrije tijd! En Dan mag hij stoppen met het opdringen van misplaatste kwetsgevoelens van 1000 mensen aan een bevolking van 16 miljoen mensen…..

 4. Het is gewoon triest als je je aangesproken voelt door een karikatuur uit een kinderfeest, als je daar “pijn” door voelt dan vraag ik me af wat het volgend onderwerp van je ten achtergesteld voelen zal zijn. Ben persoonlijk dit soort gezeik ook wel zat.

 5. gelijk roet in het eten,waarom niet meel????

 6. Misschien moet je ff aankloppen bij het Curacaohuis daar hebben ze het als past opgenomen in hun wazige begroting. Onder de mom van alles in het belang van mijn volk wordt je het zeker toegezegd. Zo zeikerd weer een probleem opgelost zonder touwtje springen.

 7. Mogelijk is er ‘n advocaat die op No Kleur- No Piet basis wil werken?

 8. Kandidaat pieten dienen voorafgaand aan inzet te worden gescreend op
  persoonlijkheid en kindvriendelijkheid. Dat is gezegd punt

 9. Ja, als je overal uitgekotst word ben je afhankelijk van sponsoren!

 10. Gario moet via crowd funding geld regelen. Wedden dat als dit buitenlandse publiciteit krijgt, Gario veel geld gaat krijgen. Hopelijk leest hij dit en volgt hij dit advies op. Ben echt benieuwd naar de publieke opinie (breder dan enkel de Nederlandse mening).

 11. Quinsy Gario laten ze gerust ons piet blijven noemen ,want je moet trots op zijn .
  Want alle beide ( zwart , bruine ) van ons kleuren verschenen in de spectrum maar van hun niet . JALOES

 12. Gario sponseren ? Ja dag, ik ben Sinterklaas niet !

 13. Deze man kunnen wij naar mijn gevoel op hetzelfde niveau plaatsen als onze wannabe docterandus in Den Haag. Beiden maken ons volk belachelijk. Het enige wat wij echter kunnen doen is onze “stem” laten horen en een duidelijk standpunt innemen dat het overgrote deel van de Curaçaose bevolking (misschien wel 83 %) niet achter deze idioterie staat.

 14. Dit figuur is super media geil alleen dit komt hem nog eens duur te staan, let maar op. Gisteren gezien op PowNews.. Onderwerp KWAKU festival. Een kleine groep winkeliers willen dat dit feest terug word gebracht naar 10 dagen in plaatst van 6 weken wegens overlast ( tegen aktie zwarte piet gezeik) de gemeente stemd er mee in?. Had je de protesten moeten horen dit kan niet, dit is onze cultuur al jaren ! etc etc. nou Gario bedankt, ze moeten jou eens aan pakken en je uitkering stop zetten. je uitkering die je ontvangt is er niet voor om op tv bij praat progamma’s je gal te spugen over onze cultuur, en wat voor kunst maak jij eigelijk ik heb nog nooit wat van je gezien of gehoord, ja alleen dat gezeik over discriminatie. Ik zou zeggen ga lekker demonstreren met een spandoek bij aankomst van onze Sint en zwarte piet maakt niet uit waar, zelfs in Spakenburg loop je dan nog gevaar maar dat durf je niet.

 15. Kunnen wij er wat aan kunnen doen dat deze man negatieve gevoelens krijgt van zwart gesminkte mensen? Ik denk toch echt dat dit zijn eigen minderwaardigheids complex is.

 16. Gario je zult hopelijk wel begrijpen dat je zeker van mij geen cen pretoe kunt verwachten. Ik vind namelijk dat ik en die andere 83% van de Makambas al genoeg aan jou bestaan subsidiëren met onze jaarlijkse belastingafdracht.

 17. Hij heeft echt niets beters te doen. Laat hij zijn uitkering gebruiken en droog brood eten onder een brug. Het Sinterklaasfeest zal op de lijst van immaterieel erfgoed voorgedragen worden en zal UNICEF moeten beslissen. Waarom wel 6 weken een KWAKU-festival?