• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

rechtszaalCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) eist tien jaar cel tegen C.R-B. Op 6 juni reed hij Fransisca Amanda dood. Op de bewuste dag reed hij omstreeks 23.00 uur met een blauwe SUV meerdere keren een Kia Rio aan. Ter hoogte van benzinestation Hanenberg stapte de medepassagier uit. Aldaar overreed hij haar.

Ze overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Het OM legt hem doodslag ten laste. Subsidiair wordt daar zware mishandeling met de dood tot gevolg aan toegevoegd.

Verwondingen
Uit het pathologisch rapport is gebleken dat Amanda veel verwondingen had. Ze had meerdere schaafwonden, gebroken ribben, afgebroken tanden en een gescheurde schedel.

Getuigenverklaringen
Uit de getuigenverklaringen kon worden opgemaakt dat ze is aangereden en daardoor ten val kwam. Vervolgens reed R-B. over haar heen. Het is niet duidelijk of hij in zijn achteruit nogmaals over haar heen is gereden.

Verschillende verklaringen
Zelf heeft R-B in de eerste instantie verklaard zich niets te herinneren. Hij verklaarde echter ook dat ‘een onbekend persoon in zijn auto is gestapt en dat deze de auto heeft bestuurd’. “Dit is volgens de Officier van Justitie (OvJ) een ongeloofwaardig verhaal”, aldus het OM.

Willekeurig slachtoffer
OM: “Verdachte heeft Fransisca Amanda het meest kostbare bezit – het recht om te leven – op brute wijze ontnomen. Uit het sectierapport blijkt dat zij voor haar dood veel pijn heeft geleden. Fransisca Amanda lijkt een willekeurig gekozen slachtoffer. Niets wijst er op dat zij elkaar voor die bewuste avond al kenden of eerder contact hebben gehad.”

Drankprobleem
R-B heeft een drankprobleem.  Dat wordt geconcludeerd uit gesprekken met een psycholoog. Hij is in het verleden eerder in aanraking geweest met Justitie vanwege het rijden onder invloed van drank. In dat gesprek ontkende hij echter dat hij voorafgaand  aan het ongeluk gedronken had. “Zijn drankprobleem lijkt veel groter dan hij wil toegeven”, aldus de psycholoog. “Hij is wel volledig toerekeningsvatbaar.”

6 reacties op “OM eist tien jaar voor doodrijden Fransisca Amanda”

 1. Deze 10 jaar eis zal wel weer 5 jaar worden omdat hij zo’n slechte opvoeding heeft gehad. Die straf van Dos Santos is natuurlijk veel te laag.

 2. JP, Dit komt omdat het wetboek van strafrecht van Nederland ook op Curaçao word toegepast en dat deugt voor geen meter.

 3. Waarom is dit geen moord?! Waardeloze rechtsysteem!!!

 4. Nu hebt de Rechter wel een overzicht eerst in de Strafrecht Wet Boek genomen .
  Of de eerdere Rechter was familieleden van Nelson dos Santos

 5. Herstel: Nelson dos Santos kreeg 1.5 jaar, nog erger.

 6. Een slaapdronken Nelson dos Santos die DRIE mensen doodreed (met absurde snelheid en zonder rijbewijs) krijgt 3 jaar.

  Dan is de eis van 10 jaar hier een stuk realistischer.

  Maar onze geitewollensokken rechters zullen er wel weer 10 maanden van maken.

  Die vervolgens (Brian Mariano) niet uitgezeten hoeven te worden.