• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ezel 1CURAÇAO – De stichting Bon Gobernashon heeft een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen het uitroeien van de Bonairiaanse ezel. De stichting eist dat het Openbaar Lichaam, de ezelsopvang Donkey Sanctuary en haar directeur Marina Melis onmiddellijk stoppen met vangen en castreren van ezels.

  Dat meldt Caribisch Netwerk.

  Geen reden
  Bon Gobernashon verzoekt het OM een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en wetenschappelijk te zoeken naar een betere oplossing voor de ezels. Het bestuurscollege heeft afgelopen maand te kennen gegeven geen reden te zien om het project af te blazen of te wijzigen. Die mededeling kwam na een maandenlange discussie tussen voorstanders en tegenstanders van het project.

  Zorgcontract
  Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft sinds vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst en een zorgcontract voor tien jaar met de stichting Donkeys Help betaald. De ezelsopvang Donkey Sanctuary vangt loslopende ezels op. Hengsten worden gecastreerd, geoormerkt en weer losgelaten in de natuur.

  Dierenrechten
  Secretaris Johan Giskus van Bon Gobernashon verklaarde in het radioprogramma Tra’ i Notisia dat het ezelsproject niet conform de internationale rechten van het dier is. “De ezels kunnen niet voor zichzelf opkomen, dat doen wij dan voor hun.” Giskus laakt het feit dat zelfs na einddatum van het contract ezels opgevangen en gecastreerd mogen worden.

  Verkeersongelukken
  Het ezelsproject is tot stand gekomen om het probleem van loslopende ezels tegen te gaan. Ze veroorzaken verkeersongelukken en lijden door een tekort aan water en voedsel.

  4 reacties op “OM moet zich buigen over problematiek ezels Bonaire”

  1. Donkey island.

  2. Wie is de ezel hier?

  3. Elize, gelijk heb je. Krijgen de krantenkoppen van Bonaire meer inhoud dan het steeds monotone nieuwsberichten over ezels betrokken bij aanrijdingen te moeten publiceren. Bon Gobernashon moet eens met oplossingen komen in de plaats van kritiek te uiten. Draag met positivisme bij tot een oplossing van het onderhavige.

  4. Wat een gedoe… als je ooit daar bent geweest bij de sanctuary zie je dat de ezels daar een geweldig veilig en verzorgd leven leiden. Is het beter dan dat ze met zn allen los lopen, onder de autos komen, in de prikkeldraad blijven hangen en sterven van de honger en de dorst. Belachelijk dat er uberhaubt discussie over is. Alsof die mensen van Bon Gobernashon iets voor die arme beesten gaan doen. En die woordkeuze ook “uitroeien: jeetje, er zijn heel erg veel ezels daar en als het over een paar jaar weer onder controle is kan men over verstandige fok programma’s nadenken.