• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ziekenhuisCURAÇAO – Spaanse gezondheidsmedewerkers onderzoeken of de verpleegster die in Spanje besmet raakte met ebola haar gezicht heeft aangeraakt met beschermende handschoenen. Teresa Romero liep het virus op bij het behandelen van missionaris Manuel García Viejo.

Hij werkte in Sierra Leone en bezweek op 25 september in Madrid aan de ziekte.

Handschoen
Volgens arts German Ramirez zei Romero tegen hem dat ze zich herinnerde dat ze een keer haar gelaat had aangeraakt met de handschoenen. Ebola is zeer besmettelijk en wordt overgebracht door aanraking met lichaamsvocht van een patiënt.

Eerste Europeaan
Romero is tweemaal in de ruimte geweest waar de missionaris werd verzorgd, een keer om zijn luier te verwisselen en een keer om spullen op te halen nadat de patiënt al was overleden. Ze is de eerste persoon die op Europees grondgebied met het dodelijke virus is besmet.

© Novum

1 reactie op “‘Ebolapatiënt Europa betastte gezicht met handschoen’”

  1. En ik maar denken dat artsen en verplegend personeel bij het betreden van ruimtes en benaderen van besmette personen logisch pakken gelijk als die van maanreizigers dragen. Zo zie je maar weer, een ziekenhuis is een verzameloord van allerlei ziektes. Je gaat er als de zoveelste heen met de hoop op genezing doch mag van geluk spreken als je geen andere ziekte op loop. In ziekenhuizen gelden heel wat regels, maar pas sinds ongeveer 155 jaar. Handen wassen en ontsmetten, de zalen schoonmaken, de instrumenten ontsmetten, steriliseren, afzondering, beschermende kleding en zo door, maar wordt het e.e.a. wel nageleefd? S.v.p. geen handen schudden noch als beleefdheidsbetuiging, begroeting, afscheid nemen van medisch specialisten of verplegend personeel. Maar ja een ziekenhuis blijft een oord van genezing?