• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Arthur Donker zouden we meer moeten doen met de marketingwaarde van atleten die Curaçao op een positieve manier op de wereldkaart zetten.

  Hensley Meulens, Andruw Jones, Kenley Jansen, Andrelton Simmons, Jonathan Schoop, Jurickson Profar, Wladimir Balentien, Jean-Julien Rojer, de familie van Aanholt, Churandy Martina, Liemarvin Bonevacia, Elson Hooi en Vurnon Anita. Nee, dit zijn geen namen van gevallen helden van de tweede wereldoorlog, maar namen van atleten die meestal met eigen middelen Curaçao op een positieve manier op de wereldkaart hebben gezet.

  We hebben een paar van hen blij gemaakt met een straatnaam, een Blackberry van UTS en een foto met de premier op Hato. De rest, zoals Julien Royer in Hong Kong laatst, die kreeg amper een 2×5 op pagina dertien in de lokale kranten.

  Wat we vergeten zijn is de potentiële marketingwaarde van deze mensen. Neem als voorbeeld Aruba, die zodra een van hun bijvoorbeeld een toernooi kokosnoten stoten heeft gewonnen, gelijk een halve pagina kopen in de New York Times om de naam Aruba in het hoofd van elke Amerikaan te prenten. En wat doen we hier? Nada!

  We brengen een website uit, vol taalfouten en verkeerde informatie en zetten het hele eiland voor schut op internationaal niveau.

  Oh ja hoor, we worden vaak genoeg in de internationale pers genoemd en tegenwoordig met de sociale media gaat het sneller rond dan dat je ‘Baka Brabu Rabu Largu’ kan zeggen, en meestal in negatieve zin met als koploper de naam Wiels.

  We noemen een van de langste wegen op Curaçao naar Helmin Wiels, iemand die bekend stond om het zwartmaken van mensen, om het beledigen en het kleineren van mensen, racistisch als de pest, die zo graag de zwart-wit kaart speelde tegen de koloniale Nederlanders en die het liefst die hele club in body bags terug wilde sturen naar het land van Maas en Waal.

  Het leuke is dat sinds die weg de naam van Wiels heeft, er alleen maar dodelijke ongelukken op die weg gebeuren. Ik denk dat daar een vloek op rust, maar aangezien ik niet zo bijgelovig ben zal het wel aan mij liggen.

  Dan hebben we zuslief, die om de twee dagen de internationale pers haalt met haar domme fratsen. Wanneer ze voor de zoveelste keer op het eiland vakantie houdt, houdt ze het liefst en Comedy Central Special in het partijgebouw van de Pueblo Soberano door haar bloedeigen broer letterlijk en figuurlijk zwart te maken met haar domme uitspraken en haar pitch voor touw bij Kooyman.

  De Tweede Kamer in Nederland is dat viswijfgedrag van deze madam meer dan beu.Ze zijn haar liever kwijt dan rijk, maar onze head honcho houdt nog steeds zijn hand boven haar hoofd, ondanks dat ze een gat in haar handen heeft en geld spendeert op een manier die de Zonnekoning zou doen blozen.

  Daar hebben we wel oren naar en zouden het liefst nog een park of plein naar haar willen noemen, zoiets als Plasa Fraudelyne. Dit nog het liefst met een lijst met alles wat ze fraudeleus bereikt heeft, maar onze sporthelden die Curaçao op een positieve manier op de wereldkaart zetten zijn we over zes maanden weer vergeten.

  Weten we nog de Olympische Spelen in London, toen onze premier Schotte bij hoog en laag zweerde dat hij uitgenodigd was? Met by-side natuurlijk, om de opening van de spelen bij te wonen.

  Het was erger dan een Venezolaanse soap, toen meneer een valse uitnodiging produceerde oops! Toen waren onze atleten wel geliefd en werden ze op handen gedragen ondanks het feit dat ze onder de Nederlandse vlag werden vertegenwoordigd. Dit omdat wij dat nooit geregeld hadden.

  Ik blijf écht lachen op deze klip, want onze prioriteiten liggen héél anders en daarom komen we niet vooruit.

  10 reacties op “Ingezonden: Plasa Fraudelyne”

  1. Als iedereen ja en amen blijft zeggen tegen idioten dan houden we idioten.
   Sprookje “De nieuwe kleren van de Keizer” door Hans Christian Andersen wel eens gelezen vroeger op de kleuter school.
   Zo zijn wij hier ook.

   Mensen moeten meer en meer bewust worden gemaakt van alle idioterie.

   En wat is nieuws op ons eilandje.
   Dat ze de familie van de minister president nu ook al overvallen…
   En ja ja. die had ook zo z’n banden met “de zaak Wiels” wordt gefluisterd.

   Marketing waarde van Atleten dat telt alleen als Curacao zelf marketing waarde heeft.
   Voorlopig kan je meestal alleen in het buitenland uitleggen waar Curacao is als je zegt dat het vlak bij Aruba ligt. of Venezuela.
   We doen t net even beter dan Bonaire. Die heeft niet eens een naam op google maps.
   En als je er op klikt dat zeg t “Bonaire, Sint Eustatius and Saba”

   Als mensen op Hato aan komen dan begint het chagerijnige geode al.
   En als ze weg gaan dan moet je langs opklap tafeltjes en wederom gechagerijn.

   Waarom niet dank u wel om te komen Bon bini als je binnekomt als tourist en dankuwel en prettige reis als je weg gaat als tourist.
   Een hele kleine moeite met een enorm effect. Een glim lach als je komt en weggaat.
   Dank U Wel.
   Als we daar nu eens mee beginnen. Gewoon vriendelijkheid aan onze voordeur.

  2. Pardon: Andruw

  3. Sorry maar zijn we de misstappen van Coco Balentien en Sndruw Jones al vergeten? Alsmede Mariano? Laten we niet te snel de wegen vernoemen en hen heiligen voor prestaties (al dan niet onder invloed), als dan blijkt dat zij losse handjes, dubieuze relaties of drugs verhandelen.
   Neemt niet weg dat Fraudelientje geen moer verdient

  4. @ Klaas. Wat is de nieuwswaarde van dit onzin stuk?

   Dat het stuk niet onzinnig is, is al genoeg uit de doeken gedaan. Dit is een opiniestuk en geen nieuws dus kan ook geen nieuwswaarde hebben. Wees niet te kritisch op nieuwswaarde, want dan blijft er hier geen krant meer over. Misschien 1 A4-tje.

  5. @ Klaas: nieuwswaarde ? geen enkele. Moet je echte Latino voor zijn….het heet ‘desahogo’, uitlaatklep oid. En een Fraudelyntje-bash is altijd raak. Dat fenomeen smeekt erom. Dat verschijnsel en haar strapatzen waar de belastingbetaler flink voor betaald. Zij ís [!] de running sick joke in de hofstad.

  6. Klaas, bai drumi.

  7. Klaas or whatever, dit is geen nieuws dit is de mening van iemand die zijn mening basseert op wat er zoal om ons heen gebeurd en eigenlijk meer om wat er niet gebeurd.
   En ik schrijf dit niet om gezien te worden als nieuws, nee ik schrijf dit omdat ook ik mijn mening mag zeggen/schrijven.
   En ja dat jij (Klaas) dit niet zo goed ziet ligt helemaal aan jezelf en je IQ.

  8. De nieuwswaarde is dat onze Curacaoenaars die een goed voorbeeld geven aan de jeugd en de rest van het eiland amper erkenning krijgen voor hun prestaties terwijl figuren die het eiland alleen maar ellende brengen veel meer publiciteit en erkenning krijgen en amper iemand iets erover zegt.

   Dit is een onderwerp waar meer aandacht aan mag worden geschonken. Er moe meer druk komen om onnuttige figuren te verwijderen en prestigieuze Curacaoenaars (zoals sporthelden, wetenschappers, etc) de erkenning te geven die ze verdienen. Ook voor marketing van ons eiland kunnen deze mensen van grote waarde zijn.

  9. Wat is de nieuwswaarde van dit onzin stuk? Behalve (al dan niet terecht) tegen Wiels aantrappen?

  10. En het ergste is, dat we met z’n allen erbij staan en naar kijken…