• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Oude muntenCURAÇAO – De nieuwe gulden muntstukken worden niet geaccepteerd door (parkeer)automaten. Dit zorgt voor veel irritatie. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft naar aanleiding hiervan een onderzoek ingesteld. Daaruit is gebleken dat ‘er geen verschil in gewicht, diameter of dikte is tussen de oude en nieuwe guldens’.

“Het weigeren van de muntstukken door de automaten vanwege een mogelijk verschil in gewicht, diameter of dikte is hierdoor uitgesloten. Er wordt thans nog onderzoek gedaan naar andere mogelijke oorzaken”, aldus de Bank. De CBCS meldt het ongemak te betreuren en hoopt het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 

7 reacties op “Onderzoek naar klachten nieuwe muntstukken”

 1. Maak een nieuwe munt, test ‘m vooral nergens, laat elke automaat er maar lekker op vast lopen en reageer dan arrogant dat het vooral niet aan jou ligt…oh ja, want het zijn namelijk alle automaten die veranderd zijn en niet je munt…banken, schuim der aarde.

 2. Nanookh, er kan dus één verschil zijn en dat is dat jij een betere kwaliteit schuifmaat hebt (misschien wel een Mausser) dan onze specialisten (?) bij de Centrale Bank. Ik ben er zeker van dat deze specialisten ergens in de fout zijn gegaan (munten misschien in China besteld).

 3. Centrale bank moet nauwkeuriger meten. Dikte oude munt (incl. rand) is 1.98mm, nieuwe munt 1.94mm. Diameter oude munt is 24.00mm, nieuwe 24.06mm, gewicht oude munt: 5.94gr, nieuwe 5.89gr. Kleine verschillen, maar wellicht genoeg.

 4. Volgens mij ligt het aan de vorm van de rand.
  De nieuwe munt heeft een afronding waardoor de automaat geen grip heeft op die munt.
  Hij glijdt gewoon door het opvang-mechanisme van de automaat.

 5. Er is geen verschil in gewicht, dikte en diameter zegt de Centrale Bank. Zou dan maar eens een metalurgist gaan raadplegen want jullie verhaal is in mijn oren een hoelabahoe verhaal. Maar fijn dat jullie daar zelf in geloven, ik niet in.

 6. Gewoon weer die parkeerwachter terug aannemen

 7. Probleemoplosser : Ontwerpen een zogenaamde Parkeerpasje die je bij een Chippie automaat kunnen opladen