• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Volgens Joseph Hart is ons ambtelijk apparaat aan verandering toe.

Wanneer ik een kritische analyse maak van een organisatie, zorg ik ervoor om niet persoonlijk te worden! Iedereen heeft wel eens de ondermaatse service ervaren van het openbare apparaat. Onze regeringsleiders zijn zelf wanhopig door het gebrek aan productiviteit van het ambtelijk apparaat, dat zij zelf in de loop der jaren hebben geschapen!

De ambtenarij saneren, productiviteit verhogen en kosten verlagen is het meest heikele karwei voor de regering om te realiseren. Dit omdat de ambtenaar zijn uiterste best zal doen om de voordelen van zijn aanstelling niet te verliezen. Begrijpelijk! Daarom geef ik suggesties om de pijn van de ambtenaar te beperken en tevens de doelmatigheid van het apparaat te verhogen. Een land met een disfunctionerend ambtelijk apparaat verkwanselt mogelijkheden en geloofwaardigheid, en wij zijn allemaal de slachtoffers!

4 reacties op “Ingezonden: ‘Verbeter ambtelijk apparaat’”

 1. Tijdens een rondleiding van een select groep bezoekers kwam men terecht bij een kastje met daarin flessen inhoudende vloeistoffen. Op vraag van de aanwezigen wat de inhoud was, gaf de gids als antwoord:
  a . In de eerste fles zit het zweet van een stratenmaker.
  b . In de tweede fles het zweet van een marktkoopman.
  Een van de flessen bevatte geen vloeistof. Op vraag waarom die ene fles leeg was antwoordde de gids, : ” Daar zit het zweet van een ambtenaar in”. Grapje.

 2. Waarom laten we niet gewoon de visum plicht Compleet vervallen…
  En iedereen met meer dan een mavo diploma zeg niveau dhr. Schotte en met onbesproken gedrag mag binnen komen en werken en mag ook een politieke partij op richten en mag verkiesbaar zijn.
  sr. Asjes is ook in Rotterdam geboren nietwaar.
  En dan gewoon een tijdje wachten en dan verkiezingen.

 3. Begin met een deep scan van alle ambtenaren en diegene die niet aan de vereisten voor zijn “positie” voldoet eruit zonder wachtgeld of wat van dien aard dan ook. Uiteindelijk blijven alleen de capabelen over en krijgen wij een ambtenaren apparaat dat er voor ons is en niet wij voor hun.

 4. Pardon? om het ambtenarenapparaat [en haar enorme bestuurlijke waterhead] aan het werk te krijgen, en enige labourly pride en gedisciplineerd werkethos te geven, moet je het ontdoen van alle politieke benoemingen, familie en ‘brothers’, al de nutteloze ‘lider di barrio’-typetjes uit de politieke infrastructuur. Heb nooit daartussen willen zitten. met een nietsdoende klaploper als hoofd van dienst met obligate dienstauto, nog net middelbaar geschoold, maar politically healed and connected. Nah, deam on!