• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mugCURAÇAO – Ook deze week wordt er gewerkt aan de muggenverdelging in verschillende wijken. Dit in verband met de verspreiding van het chikungunyavirus. Er wordt ‘geflit’ met de insecticide pyrethrin, meldt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.

“Deze spuitnevel doodt (alleen) muggen zodra ze in direct komen met de stof”, aldus het ministerie. Volgens de National Pesticide Information Center (NPIC) is pyrethrin een plantenextract. “Het inhaleren van pyrethrin kan echter wel leiden tot hoest, piepende ademhaling, een loopneus, kortademigheid en pijn in de borst”, meldt de NPIC. “Daarnaast kan contact met de huid zorgen voor jeuk.”

Advies
Het ministerie adviseert alle deuren en ramen te openen wanneer de flitwagen passeert. “Dek voedsel af. Dieren moeten daarnaast worden beschermd. Water- en voedselbakken moeten worden afgedekt en vervolgens worden afgespoeld. Vissen zijn erg gevoelig voor de stof”, meldt het ministerie.

Schema
Zie hier een overzicht per dag en wijk
schema flit1

schema flit2

5 reacties op “Muggenverdelging met pyrethrin”

 1. Sta Catharina komt niet voor op de lijst. Wel een chikungunya besmetting bekend. Interessant.

 2. Kan het ministerie nou eens met een eenduidige richtlijn komen betreffende het al dan niet open laten van ramen en deuren tijdens deze procedure? Ik heb nu al diverse elkaar tegensprekende adviezen gelezen die door deze instantie werden bekendgemaakt.

 3. @ Je kan natuurlijk ook horren voor je ramen plaatsen en af en toe als je van huis gaat een beetje spuiten in huis.Dat werkt wel.

 4. @ mark
  U moet de muggen een voor een aanpakken. Pyrethrin maakt ze tijdelijk suf
  zodat u voldoende tijd krijgt om ze te dood te slaan.

 5. Dat spul werkt voor geen meter.
  Ze zijn vorige week donderdagavond bij mij langsgereden.. 10 minuten later zat mijn huis zoals altijd weer vol met muggen.