• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker is van mening dat implementatiemanager Norbert George zichzelf voor schut zet.

Schmuck is een Yiddisch woord voor wat ik noem een sufkip, een persoon die zo dom is dat hij zelf niet eens realiseert dat hij voor schut staat als hij zijn mond opentrekt.

Dat woord kwam bij mij naar boven toen ik Norbert George in een interview met Radio Dolfijn hoorde. Dit naar aanleiding van een blog van de Knipselkrant waarin stond dat meneer George al een paar jaar thuis zit, terwijl hij achttienduizend gulden per maand betaalt krijgt en daarvoor niks hoeft te doen. Misschien is hij een van die 75 ambtenaren die al jaren thuis zitten en elke maand voluit betaald worden zonder te werken.

Meneer was hoogst beledigd en heeft gelijk een advocaat in de armen genomen en eist rectificatie want anders zouden er gevolgen zijn voor de Knipselkrant.

Voor degene die het niet weten, de blog van de Knipselkrant heeft ongeveer 43 duizend volgelingen en wordt veel gelezen. Er wordt namelijk informatie geplaatst die een heleboel kranten niet durven te plaatsen omdat ze bang zijn voor reacties zoals die van meneer George.

Maar het leuke is dat die blog heel goed onderbouwd is. Men neemt echt de tijd om alles uit te zoeken om na te gaan of het waar is of niet, voordat het gepubliceerd wordt. Dus waarom zou je bang zijn als je de waarheid publiceert?

Meneer George zijn interview op Dolfijn FM was zo ongeloofwaardig dat ik erom moest lachen, want het eerste wat ik dacht was: “Man, hou je mond! Je maakt het alleen maar erger met je domme reacties, leugens en onwaarheden. Je praat jezelf vast! Schmuck!”… en ja hoor meneer kwam met een taakbeschrijving die een tienjarige niet eens zou geloven.

Meneer beweert dat hij projecten helpt uit voeren in de achterstandswijken door bijvoorbeeld mensen die een project willen opzetten te helpen en hun te begeleiden. Dus dames die een macramé-clubje willen opzetten of misschien een vliegerclub voor de kinderen uit de buurt, kunnen bij hem terecht. Het probleem is alleen dat het gouvernement geen geld heeft om die ‘projecten’ te helpen uit te voeren en toen dacht ik meteen, “natuurlijk is er geen geld als ze jou achttienduizend gulden per maand betalen om clubjes op te zetten.”

Meneer zegt dat zijn opdrachtgevers er allang niet meer zijn, doordat er steeds andere leidinggevenden zijn. Een beetje vaag wie nu precies zijn baas is.

Het mooiste van alles vond ik dat hij eerst om de zes maanden een rapport moest maken over zijn ‘werkzaamheden’ en nu maar een keer per jaar.

Ik kan ook een keer per jaar twee A-4 tjes vol schrijven en die afgeven toch? Er zullen dan twaalf regels op staan, een voor elke maand want niemand zegt hoe lang of hoe kort dat rapport moet zijn, toch?

Ik ben ook heel goed in ‘projecten’ opzetten en heb ook heel veel connecties die ik gebruik om minderbedeelde kinderen te helpen. Ik kan dat ‘werk’ best doen voor de helft van dat geld en dan kan je elke maand ook nog een rapport van me krijgen!

Nou ben ik benieuwd of er een taakomschrijving is en wat voor salaris er bij zo een job hoort want ik zie het als een soort veredelde maatschappelijkwerker.

Het probleem is dat iemand achter de waarheid is gekomen en nu moet het zo snel mogelijk gecamoufleerd worden door intimidatie (rectificatie) en door de klokkenluiders aan de galg proberen te hangen en ze in de media proberen zwart te maken. Maar het is te laat. De waarheid ligt al op straat en meneer staat nu voor schut en wordt door iedereen verafschuwt, omdat hij als een parasiet beschouwt wordt. De belastingbetaler of AOV-er die krom ligt om maandelijks hun belasting te betalen, kan zulke mensen uitkotsen.

Ik blijf lachen op deze klip, want natuurlijk zal hij nu gaan proberen mij ook bang te maken. Doe je best maar, trek een nummer! Je bent niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn, want je bent door de mand gevallen en ik zoals vele anderen zien deze meneer als een bloedzuiger en een grote Schmuck!

6 reacties op “Ingezonden: ‘Norbert George zet zichzelf voor schut’”

 1. lapschwanz, geen “t” plz. A true righteous dickhead.
  18k per maand om kinderen te leren vliegeren, Wow Norbie, who do you know that got ya that gig, pal?
  Me 2 cents: is het ook niet meer de amerikaanse slang, uitspraak “shmock”, dan de duitse ‘shmoek’, want dan is compadre Norbie nog een waardevol pronkstukkie ook., een echte aanwinst voor de rots. [he wish]

 2. BUSTED, Norbert.

 3. Prima verwoord en groot gelijk. Slechts een kleine verbetering.
  In het Yiddish betekent schmuck letterlijk LUL (Lolo) en inderdaad wordt dat woord dus ook gebruikt voor sufkop, lapschwantz, etc. Maar aangezien de echte vertaling hier eveneens van toepassing is kan het woord rustig blijven staan.

 4. Arthur bij mijn weten is een bloedzuiger een parasiet en in de volsmond is dat een karpat, correct me if I am wrong !

 5. Dat iemand zichzelf voor schut zet dat moet men maar zelf weten, maar dat ik daar aan mee moet betalen dat zit me dwars.

 6. inderdaad Arthur je had het niet beter kunnen verworden, ik kan nog een paar spreek woorden, je kan hem vergelijken met een politieke KLAPLOPER, LAMZAK, LUIAARD, ZAKKENVULLER, OPVRETER, en dat allemaal op kosten van de arme sloebers waarvan de ijskast leeg is. Het valt mij nog mee dat versgeperst je in gezonde stuk heeft geplaast , ik vind jammer dat er weinig gebruik word van de forums van de knipselkrant en versgeperst, zal dat met de angst cultuur te maken omdat de mensen bang zijn voor dit soort figuren waar er veel te veel op het eiland van rond lopen?.