• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Burgers-voor-Ware-Democratie-150x150CURAÇAO – Als reactie op het politieke wapengekletter in Den Haag is in Sint Maarten de beweging Burgers voor Ware Democratie opgestaan. De voortrekkers zijn Etienne ‘Toochie’ Meyers, Elton Jones en Edwin Gumbs. Dat meldt Caribisch Netwerk.

  Meyers broer Franklin is voor de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger in het nieuwe parlement gekozen.

  Protestmars
  Aanstaande maandag organiseert de beweging een vreedzame protestmars naar het regeringsgebouw. Doel is een eind te maken aan de voortdurende beledigingen die Sint Maarten naar het hoofd geslingerd krijgt van met name de Kamerleden Ronald van Raak en André Bosman. De beweging wil duidelijk maken dat Nederlandse inmenging in de lokale politiek niet geduld zal worden.

  Kwaad bloed
  Vooral de oproep van Van Raak om UP-leider Theo Heyliger te vervolgen heeft veel kwaad bloed gezet. Op Facebook verscheen een foto van de ‘vader des vaderlands’ Claude Wathey met de tekst: “Dus de Nederlanders komen hier naar toe om mijn kleinzoon te vervolgen? Laat ik ze dan een warm Sint Maarten’s welkom heten.” De foto – een klassieker onder familieleden – toont Wathey met zonnebril en opgestoken middelvinger.

  Claude-Wathey-150x150

  Bloed
  Het drietal van Burgers voor Ware Democratie hulde zich voor de gelegenheid in met rode handafdrukken besmeurde witte t-shirts. “Die representeren het bloed van onze voorvaderen”, zegt Meyers. Elton Jones noemde wat in Den Haag is gezegd over Sing Maarten onaanvaardbaar en zei dat het niet aan Nederland is om te bepalen wie Sint Maarten regeert. “Wij willen een duidelijke boodschap sturen en die is dat de dagen van kolonialisme voorbij zijn.”

  Mei 1969
  Meyers voegde daar enigszins dreigend aan toe dat Sint Maarten “niet van plan is om de richting van 30 mei 1969 op te gaan.”

  3 reacties op “Burgers voor ware democratie in de aanval”

  1. En vol verwachting klopt ons hart om wat die Sint ons brengen zal. Rutte heeft zijn telefoon ook ‘s nachts naast zich staan (i.v.m. tijdverschil)

  2. Als je als ¨burger¨ niet thuis geeft zodra het op verantwoordelijkheden aankomt, ben je geen burger maar een uitvreter.

  3. Elton Jones noemde wat in Den Haag is gezegd over Sing Maarten onaanvaardbaar en zei dat het niet aan Nederland is om te bepalen wie Sint Maarten regeert.

   Jammer genoeg bepaalt ook de kiezer niet wie er op St maarten regeert. Dat stadium is men daar al lang geleden gepaseerd. Ik zou zeggen stap het koningkrijk uit en dan ben je van de kritiek af, en succes er mee dan maar.