• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  plasa noboCURAÇAO – Voor het einde van dit jaar moeten de souvenirkraampjes die nu rondom de Plasa Nobo liggen, terug naar het Waaigat en het Wilhelminaplein. Dat zegt city supporter, Henny Reinilia, die belast is met het toezicht van de binnenstad.

  De locatie rondom Plasa Nobo was bedoeld als een tijdelijke plek voor de souvenirverkopers totdat de renovatie van het Wilhelminaplein klaar zou zijn. De renovatie is twee jaar geleden voltooid en nog steeds zijn de kraampjes niet verplaatst. Ook de verkopers van Waaigat hebben ondertussen hun stand bij Plasa Nobo geplaatst.

  José Manuel Dias maakte voor Caribisch Netwerk de volgende reportage.

  Geen vergunning
  “Ze hebben geen vergunning om daar te staan”, zegt Reinilia. Hij beschouwt dit als een grove nalatigheid van de politie, die belast is met de controle en het verlenen van vergunningen. Naast dat ze geen vergunning hebben, vormen de souvenirkraampjes ook een gevaar voor het publiek omdat de materialen voor de stands niet adequaat zijn.

  Geen verkoop
  De verkopers van Waaigat willen niet terug. “Daar sterven we van de honger, we verkopen niets daar”, klagen de verkopers. Ze willen niet verspreid worden en stellen daarom voor een centrale plek te creëren waar souvenirs verkocht mogen worden.

  2 reacties op “Souvenirverkopers willen niet weg bij plasa Nobo”

  1. Henny Reinilia, probeert het niet moeilijk te maken .
   Laat de betekenis en de begrijpelijk van Plasa wel Plasa blijven .
   Niet voor niks dragen Plasa de naam Plasa .
   De oorspronkelijke betekenis en de begrijpelijk van Plasa is dat het is een centrale openbare plekje dat alle kooplieden kunnen vanuit binnenin en buitenom de plekje hun producten te kunnen verkopen .

  2. Ik erger me er elke keer aan dat de verkopers er echt een rotzooi van maken.
   Einde van de dag zie je overal nog stukken plank liggen, etc als ze gaan controlleren laat deze mensen ook hun kraampje onderhouden en einde van de dag schoonmaken….

   3 strikes… you’re out…. er zijn genoeg mensen die hun taak wel willen overnemen lijkt me zo