• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – “Gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels zet de politieke verhoudingen tussen Curaçao en Nederland niet onder druk, want ze wordt op een normale manier ontvangen en begroet.” Dat zegt minister-president Ivar Asjes in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

Asjes was aanwezig bij de Rijksministerraad in juni waarbij de aanwijzing van tafel werd geveegd.

Gesprek
SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak riep deze week minister-president Rutte op om in gesprek te gaan met Wiels. Marvelyne Wiels haalt volgens Van Raak voortdurend onbegrijpelijke strapatsen uit: zij vervalste haar cv, intimideerde medewerkers en bedreigde journalisten. “Premier Rutte of Koninkrijksminister Plasterk, iemand zal eens een goed gesprek met haar moeten hebben. Premier Asjes van Curaçao of Alex Rosaria van coalitiepartij PAIS, iemand zal toch eens de bok in het hok moeten krijgen”, aldus Van Raak in zijn column.

Geen behoefte
Premier Asjes heeft geen behoefte verder in te gaan op dit onderwerp. Hij refereert aan uitspraken van premier Rutte die zei dat de gevolmachtigd minister verantwoording dient af te leggen aan de minister van Algemene Zaken van het betreffende land.

Tevreden
Asjes vindt niet dat Wiels zich misdragen heeft. “Ze doet haar werk voor Curaçao en ik ben tevreden met het werk dat ze verricht.” Volgens de premier komt Wiels telkens in opspraak uit één bepaalde hoek en ‘is ze niet in opspraak bij onze mensen daar.’

Collega Rick Hart vroeg Asjes gisteren tijdens de persconferentie van de Ministerraad of het zinvol is dat Wiels een gesprek voert met Rutte.

8 reacties op “‘Wiels wordt op normale wijze begroet, serieus genomen’”

 1. En na onze minister president, hoe heette ze ook alweer, o ja Mirna Godett, dachten wij dat we alles gehad hadden. Nee dus.

 2. Ze wordt op normale wijze begroet, ja dat geloof ik, er zit genoeg fatsoen in die Makamba-ministers. Serieus genomen nee, hoe kun je in hemelsnaam iemand serieus nemen die alleen maar leugens en onzin uit kraamt. Het is een disgrace voor ons land en it rubs off op alle Curaçaoënaars in Nederland. Jasje bedankt !

 3. Gerrit de Raaf lacht zijn …. uit zijn broek met dit antwoord van Jasjes, en Greetje mantelpak zit al klaar om te reizen.

 4. Alleen al het feit dat de vraag ontstaat of deze dame de relaties tussen de twee landen onder druk zet, is al reden genoeg om te twijfelen of ze geschikt is voor deze functie. Dat ze niet geschikt is heeft ze zelf al bewezen

 5. Liar liar pants on fire…!

 6. “…want ze wordt op een normale manier ontvangen en begroet..”

  Zelfs Asjes keek daar dus van op. Hij had het net voor mogelijk gehouden denk ik. Wat zijn ze toch raar correct die Makambas.

 7. Ja, natuurlijk wordt ze op een normale manier bejegend, aangezien in tegenstelling tot Wiels en Asjes zelf, er in politiek Den Haag wel capabele mensen met normen en waarden zitten!! Zowel aan de rechterkant als de linkerkant van het spectrum. Hier op Korsou wordt je direct voor rotte vis uitgemaakt. Hier worden er rechtzaken gevoerd om totaal niets behalve, omdat je de aandacht van de echte issues af wilt leiden. Zie Pisas vs Rozier. Of gaan we ons druk maken om een elektronische sigaret!! Tjonge, daar gaat Korsou echt beter van worden. Wat ik wil zeggen is dat de gehele politiek gewoon een grote poppenkast is, wat het volk klauwen met geld kost, zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurt!! Op wie zouden we over twee jaar moeten stemmen?? Wat er nu allemaal zit is een grote farce!!

 8. is er iemand die hier intrapt?