• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Ivar AsjesCURAÇAO – De regering gaat geen aandacht besteden aan de zoveelste intentie om Curacaoënaars, Arubanen en Sint Maartenaren die veroordeeld zijn, terug te sturen naar het eiland van herkomst. Dat zegt premier Ivar Asjes tegenover Radio Hoyer 2.

  Dit in reactie op het voorstel van politieke partij PVV om het mogelijk te maken criminele Antillianen Nederland uit te zetten als zij een strafbaar feit begaan.

  Regeling
  De regeling heeft betrekking op degenen die geboren zijn op Curacao, Aruba en Sint Maarten of daar tot Nederlander zijn genaturaliseerd en tot een vrijheids- of taakstraf zijn of worden veroordeeld.

  Onbespreekbaar
  Na wat aandringen zegt Asjes dat dit wetsvoorstel onbespreekbaar is. “We gaan niet eens over dit soort zaken praten omdat ze puur discriminatoir zijn”, aldus Asjes.

  Collega Rick Hart vroeg Asjes tijdens de persconferentie van de ministerraad om een reactie op het wetsvoorstel van de PVV.

  16 reacties op “Asjes: ‘Wetsvoorstel PVV discriminatoir’”

  1. Ieder nadeel heeft zijn voordeel

  2. K.LUns, Niet geliefd om ook maar bij benadering een kamermeerderhei dte krijgen en dat heb jewel nodig om een wetsvoorstel er door te krijgen en zeker niet geliefd genoeg om medestanders voor dit voorstel te krijgen.
   Trouwens veel Europese Nederlanders zouden maar wat graag teruggestuurd worden om hun straf niet hier maar in Nederland uit te zitten.

  3. En dan spelen we de discriminatie kaart…..

  4. Dergelijke wetgeving is helemaal niet bijzonder of discriminerend.

   In Belgie werd bijv. in een jaar van 2712 Europese burgers de verblijfsvergunning ingetrokken. Het waren met name Roemenen, Bulgaren, Spanjaarden en Italianen. Ze moesten België uit wegens zogeheten ‘onredelijke belasting van het sociale-zekerheidssysteem’. Het kan dan gaan om burgers die hun werk kwijt zijn geraakt, niet langer student zijn of hun recht op een werkloosheidsuitkering hebben verloren. Ook werden er EU-burgers het land uitgezet wegens fraude.

  5. Zijne Excellentie premier Ivar Asjes
   Blijft kalm en rustig , want die kan nooit gebeuren .
   Elke jaar of periode begonnen de Nederlanders met die hallucinaties .
   Maar degene die toestemming aan de Koning moeten geven om die Wet aan te tekent .
   Zijn een groep hoogbegaafden Antillianen .

  6. Asjes vertelt niet de hele waarheid. Men wil gewoon dat tuig niet terug op het eiland, het is al erg genoeg zoals het nu is.

  7. In veel landen het is normaal om mensen naar hun eigen land terug te sturen als zij criminele activiteiten hebben begaan.

  8. Asjes stuurt zijn criminelen naar ons toe en wijst macambas met een overtreding naar Nederland terug.

  9. De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend.

  10. De PVV -momenteel de meest geliefde partij van Nederland- doet dit soort voorstellen alleen voor de show. Het komt er toch niet doorheen.
   Maar ze hebben wel een punt: Nederlanders met een Sedula kunnen ook teruggestuurd worden, dus waarom andersom niet?

  11. Het Uitleveringsverdrag dient ook onmiddelijk opgedoekt worden. Binnen het Koninkrijk zit toch geen enkel land (Aruba, Nederland, Curacao noch St. Maarten) te wachten op uitlevering van criminelen vanuit of naar het buitenland.

  12. Als een Europese Nederlander die vaste,legale domicilie heeft op Curaçao misdaden begaat op het eiland, kan de overheid volgens de bestaande regels deze persoon terugsturen naar Nederland en hem/haar het recht om op Curaçao te verblijven ontnemen. Een bewezen crimineel kan nooit het recht krijgen zich definitief op Curaçao te vestigen.
   Die krijgen van de overheid daartoe geen verblijfsvergunning.
   Dat wil Nederland andersom ook. Dus……

   Mevr Montreux: de PVV heeft een hele grote aanhang , uw opmerking “weinig geliefd” is incorrect.
   (ik ben geen aanhanger van die partij).

  13. wordt het geen tijd voor onafhankelijkheid.

  14. Als Curaçao, Aruba en Sint Maarten nu aldaar veroordeelde Nederlandse criminelen naar Nederland terug mag sturen, is het dan wel goed?

   Asjes hoeft niet bang te zijn, voorstellen van de PVV worden zelden serieus in overweging genomen. Ongeveer de helft van de gevangenisbevolking in Nederland is afkomstig, of heeft ook een paspoort van een ander land, dus die paar duizend Antilliaanse boeven kunnen er ook nog wel bij.

  15. Wel een beetje een de-pot-verwijt-de-ketel-verhaal, daar Asjes’ partij met de discriminerende 80/20 wet kwam.
   Maar hij heeft desondanks wel gelijk.
   Gelukkig is het maar een wetsvoorstel, en geen wet, van de weinig geliefgde PVV.
   no worrie ainda zou ik zeggen.

  16. Ons Jasje heeft geen moeite met discriminatie, hijzelf als hoofd van onze regering heeft een wetgeving die criminele Makambas ons land uitzet maar als Nederland zo’n zelfde wetsvoorstel wil introduceren is dat plotseling discriminatoir. En dat moet ons als voorbeeld dienen ?