• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

tweede kamerCURAÇAO – Met een ‘Deltaplan Caraïbisch gebied’ moet Nederland weer het voortouw nemen in het bestrijden van corruptie en het op orde krijgen van de financiën op de voormalige Nederlandse Antillen. Dat heeft de SGP vandaag voorgesteld tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de Tweede Kamer.

“Als je al deze problemen op je laat inwerken dan wordt het naar het oordeel van de SGP-fractie tijd voor een soort deltaplan van veiligheid, justitie, financiën voor het Caraïbisch gebied”, zei SGP-Kamerlid Roelof Bisschop, die onder meer verwees naar de corruptie op Sint Maarten. “Wat we nu vaak doen is reactief optreden, zo’n deltaplan is bedoeld om veel meer de lead te nemen.”

10-10-10
De Tweede Kamer buigt zich vandaag over de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Onderwerp van discussie is onder meer de in 2010 gekozen bestuurlijke hervorming van de voormalige Nederlandse Antillen. Sinds 10-10-10 zijn Curaçao en Sint Maarten aparte landen en zijn Bonaire, Saba en Sint Eustatius bijzondere gemeenten van Nederland. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) gaat later in op de verzoeken van de Kamer.

© Novum

1 reactie op “SGP wil Deltaplan Caraïbisch gebied”

  1. Een Deltaplan ? SGP voor het bestrijden van die corruptie is een plan nodig waarbij het plan voor de maanlanding een peuleschil zal blijken te zijn.

    Dit schrijvend vraag ik mij af waar de SGP de afgelopen 50 jaar gebivakkeerd heeft . Wake-up people !