• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURAÇAO – De twintigjarige Shurendy M. moet drie jaar de gevangenis in, waarvan een jaar voorwaardelijk. De milicien schoot op 9 juli per ongeluk zijn collega Ishtarr Nicasia dood. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

M. moet zich ook verplicht laten begeleiden door reclassering.

Toezicht
Op de kazerne was er een slecht toezicht op het naleven van regels, vond de rechter. Alcohol was verboden, toch was M. onder invloed. Dienstwapens mochten niet gebruikt worden, wat M. wel deed. Hij was met zijn wapen aan het spelen toen het plots afging op het moment dat Nicasia langsliep. Het slachtoffer kreeg een kogel in zijn nek en overleed later aan zijn verwondingen.

4 reacties op “Militair moet drie jaar cel in vanwege dood Nicasia”

 1. Iemand vermoord 3 hardlopers en krijgt 2 jaar en iemand die per ongeluk iemand neerschiet krijgt 3 jaar? Ik denk dat de advocaat een goede zaak heeft!

 2. de verandering in de afgelopen jaren van de militie-leden( drops-outsvan school) die een tweede kans kreeg om in de burgermaatschappij met extra tools een baan te krijgen. Maar sinds 2010 diverse regeringen aansturen op een staand leger inzetbaar waar zo nodig zal de instroom van toekomstige beroepsmilitairen moett de selektie van deze mannen beter worden geregeld. Vooral ook omdat deze mannen nu aktief worden betrokken bij een regeringsbeleid om de openbare orde te handhaven. Er zullen meer achtergrond checks moeten worden gedaan. Net zoals bij de politie waar mensen worden uitgesloten door banden van familieleden of een crimineel verleden.Ook diverse andere keuringen moeten een meetpunt zijn voordat deze toekomstige Land verdedigers worden aangenomen. Ook al beginnen ze eerst als dienstplichtige. Alleen een med.Keurings is niet meer voldoende.

 3. Dat is een hogere straf dan voor iemand, die 3 wandelaars doodreed.

 4. In vergelijking met de tijd dat ik te MKSuffisant dienstplichtig militair was heeft de rechter gelijk, qua het feit dat er bij dat voorval sprake was van drank en voorhanden hebben van een vuurwapen met scherpe patronen. De enige momenten dat wij scherpe patronen bij ons hadden was tijdens de wacht bij de afrastering Marine Kazerne Suffisant, bewaking Kruithuis Seroe Lora, bewaking Seinhuis St. Joris, oefeningen te Wacao en schietoefeningen te Shoot.
  Drank??? Ja, ja. Raar maar waar, op de Nederlandse oorlog bodems en schepen was, en is? er altijd sprake van alcoholische drank gebruik geweest. 1965, iedereen moest in uniform gekleed het kazerne uit voor het passagieren ( = de stad in, naar huis enz) De Amerikaanse Marine, geen alcoholische dranken aan boord, geen vrije knipstijlen enz. Verschil?, in de ogen van de Amerikanen was dat niet goed voor de mentaliteit van een militair, waren wij zwak van geest. Dozen bier onder de tafel tijdens het toepen, klaverjassen, filmavonden. Kwartje de bier, kwartje een pakje sigaretten etc. Zootje misschien en nog altijd een zootje?