• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kaya-kent-u-zelfCURAÇAO – Kaya Sòpito, Kaya Kent U Zelf of Kaya Ruku. Veel inwoners van Curaçao hebben sinds kort ineens een nieuw naambordje in hun straat staan. Zij moeten zelf hun oude adres wijzigen bij Kranshi en dat kan nog weleens een probleem worden, schrijft Caribisch Netwerk.

“Ik weet van niets en dacht eigenlijk dat het een flauw grapje was”, vertelt Sylvia Fullinck uit de Kaya Kent U Zelf. “Voor mij is het adres gewoon Koraal Partier, zo staan we ingeschreven in het Kadaster.”

Verassing
Fullinck is niet de enige voor wie de straatnaam als een verassing kwam. Navraag in Montaña waar 75 straten een naam kregen, leert dat geen van de bewoners iets heeft gehoord over de wijziging. Ook in Fuik waar er 54 straatnamen bij zijn gekomen, weet men van niets en heeft niemand zijn adres gewijzigd. “Ik vind de naam wel grappig”, vertelt een man in Kaya Sòpito. “Maar ik ga niet helemaal naar Otrobanda om mijn adres te wijzigen. Dat kunnen ze best zelf.”

Post
Karien de Haan en Mark Brown wonen sinds mei al in een nieuwe straat. Hun oude adres aan De Savaan werd vernoemd naar wijlen Helmin Wiels. Zij kregen wel een oproep om hun adres te komen wijzigen, maar hebben dit tot nu toe niet gedaan. “Ik moet vrij nemen om naar Kranshi te gaan, omdat de overheid besluit mijn adres te wijzigen”, vertelt De Haan. “Ik neem aan dat Kranshi ook weet welke straten veranderd zijn en dit gemakkelijk kan aanpassen. Ik ontvang in ieder geval gewoon mijn post op beide adressen dus het zal wel goed komen.”

Zorgen
Het adres op brieven die bij Fullinck door de brievenbus vallen, is nog steeds gewoon Koraal Partier maar ze maakt zich wel zorgen over de post. “Ik heb medelijden met de postbode, die moet dit allemaal onthouden. We kregen al vaak post voor anders mensen; bankafschriften, overheidspapieren met een andere naam. Ik ben bang dat dit alleen maar erger wordt. Ik wil wel gewoon mijn post blijf ontvangen, maar ik heb geen idee wat ik waar zou moeten aanpassen. Niemand heeft mij iets verteld. ”

Dubbel adres
Helaas voor Fullinck, De Haan en alle andere bewoners vervalt hun oude adres binnenkort wel. Volgens Samuel Nicolaas, Operations Manager bij Nieuwe Post Curaçao wordt de wijziging na een jaar officieel. “We hanteren een jaar beide adressen, maar daarna houdt het op. De bewoners moeten binnen een jaar zelf hun adreswijziging hebben doorgegeven.”

Inventarisatie
De laatste drie maanden hebben meer dan driehonderd straten op Curaçao een naam gekregen. Alle adressen moeten uiteindelijk veranderd worden en het postkantoor is druk bezig met het inventariseren van alle straten. “We hebben de namen ontvangen via een ministeriële beschikking en voeren dit nu allemaal door. Voorlopig hebben bewoners nog twee adressen. Dit maakt het ingewikkelder voor ons, maar uiteindelijk wordt het makkelijker. Post bezorgen in een straat met een straatnaam werkt een stuk beter.”

13 reacties op “Dubbel adres voor bewoners van straat met nieuwe naam”

 1. Wij waren kavel H-4 onze overburen waren kavel G-20, nu wonen we in 1 straat met een neiuwe naam : wat zijn onze huisnummers nou ?? Horen wij daar geen bericht van te krijgen??

 2. In onze wijk hebben ze 1 straatnaam die voor iedereen gold verandert in 7 nieuwe. Daardoor kloppen de huisnummers natuurlijk ook niet meer. Niemand weet nu op welk nummer hij woont. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 3. Zal mij een worst wezen, die naamswijzigingen. Ik ga niet bij Kranshi in de rij staan om hun stupiditeiten te helpen oplossen. Komt mij nog goed uit ook. Verkeersboetes etc. ontvang ik niet, deurwaarders zullen mij niet vinden en ik ontvang ook geen oproeping meer om te gaan stemmen. Die stemkaartjes belandden toch altijd in de sushibak. Ik wordt onvindbaar voor de autoriteiten, great!

 4. Het is te waarderen dat men bij de post conform de heer Samuel Nicolaas “operations manager” bij “Nieuwe Post Curaçao” voor een jaar het dubbele adressen systeem hanteert.
  Kaya sòpitu, voorheen ….. Of je nou wilt of niet, er geen verdere belang bij hebt, is het raadzaam je adres te wijzigen bij het Bureau Bevolking en Verkiezingen. Je hebt immers een jaar de tijd. Je poststukken komen er, voor een jaar, hoe dan ook. Men hoort zo vaak, maar dat wist ik niet, doch zegt de rechter, : ” Je hoort de wet te kennen”. Zelfs buiten Curaçao is het bekend dat er straatnaam veranderingen gingen plaatsvinden c.q. hebben plaatsgevonden. Zie hiervoor de commentaren waarbij van Andruw Jones en Coco Balentien kritiek werd geleverd qua hun prive leven.

 5. Arthur, sorry maar ook ik blijf lachen om al de stupiditeiten die om ons heen gebeuren.

 6. Hier genieten de ambtenaren bij ROP en Kranshi van.

 7. Weet iemand of nu ook de eigenaar van het huis eerst naar DROV moet om het officiele adres en huisnummer op te halen?

 8. Cynidog, right on!

 9. @Arie, ze doen maar.. net nu je ineens je VVR mee moet nemen of me sedula te verlengen en ineens je VVR moet registeren bij Kranshi terwijl ze dit toch allemaal al deden bij inschrijving.. en de Bentana di Informashon die van niets weet

 10. Tja , investering om digitaliseren voor Kranshi ,maar dat is niets voor niks want je moet ook gebruikmaken .
  In plaats van na digitaliseren en toch doorwerken in de oude jasje !!

 11. Wordt dan een drukke boel bij Kranshi de komende maanden…sjonge wat een omslachtig gedoe en nodeloos gepruts weer van de overheid. Was het nou zo moeilijk om een aankondiging te doen, briefje ofzo…artikeltje in de krant…iets! Blij dat C-post in elk geval flexibel is.

 12. Moest men met 10-10-10 ook naar Kranshi om aan te geven dat men nu in het land Curaçao woonachtig is en dus geen N.A. meer?

 13. Ik heb dit ruim 40 jaar geleden ook meegemaakt in Amsterdam, maar daar hoefde je niets te doen, toen al ging alles automatisch. Curaçao wake-up, de wereld gaat verder.
  Ook op Curaçao heb ik dit al DRIE maal meegemaakt. Maar de post kwam altijd, perfect pluimpje voor de post.
  Wel oppassen met Aqualectra, DROV geeft gewoon je oude huisnummer van Koral Partier aan een ander en dan snijdt Aqualectra gewoon bij jou af omdat de ander met jouw oude huisnummer en adres niet betaald0. Aqualectra afsnijploeg kijkt alleen naar (oud) adres en niet naaar meternummers! Ook dat is mij overkomen.