• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – De negentienjarige Jean Carlos Colina is veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf voor de moord op voormalig schoonheidskoningin Monica Spear (29) en haar echtgenoot Thomas Berry (39). Medeverdachten José Ferreira Herrera en Nelfrend Jiménez Álvarez hebben allebei 24 jaar gekregen.

Zeven anderen, waaronder twee minderjarigen, moeten nog berecht worden.

Autopech
Op de bewuste dag reed Spear met haar man en hun vijfjarige dochter Maya op de snelweg van Valencia naar Puerto Cabello. Onderweg kregen ze autopech. De overvallers hadden een object op de weg geplaatst waardoor twee autobanden het begeven hadden.  Spear stapte daarop de wagen uit om contact op te nemen met de hulpdiensten. Toen de takelwagen ter plekke was, openden onbekenden het vuur. Er werden zes kogels gelost. Spear werd daarbij in het hoofd geraakt en Berry in zijn borst. De dochter werd geraakt in har been, maar overleefde de aanval wel. Het personeel van de hulpdienst wist te vluchten.

Miss Venezuela
Spear werd in 2004 gekroond tot Miss Venezuela. Ze was woonachtig in de Verenigde Staten, maar ging regelmatig op vakantie naar haar vaderland. Na haar succes als schoonheidskoningin zette ze haar carrière voort als actrice. De moord zorgde voor hevige beroering in het land.

1 reactie op “Tot 26 jaar celstraf voor moordenaars ex-Miss Venezuela”

  1. Hadden ze maar Advocaten zoals Blonk, Saleh en Vaders gehad.. die hadden vrijspraak gevraagd!