• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WegwerkzaamhedenCURAÇAO – De weg naar Playa Kanoa wordt geasfalteerd. Dat maakt het ministerie van Vervoer, Vervoer en Ruimtelijke Planning bekend. Naar verwachting duren de werkzaamheden twee maanden. De kosten voor de asfaltering bedragen circa 250 duizend gulden.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via bordjes. Openbare Werken vraagt automobilisten rekening te houden met de gewijzigingde situatie.

13 reacties op “Weg naar Playa Kanoa wordt geasfalteerd”

 1. @M. D. Concepcion, dude, jij kent blijkbaar geen enkele surfer. Je hebt geen idee van de community die erachter zit. Mensen uit alle lagen van onze bevolking, van academisch geschoold tot beach bum. Deze mensen hebben doorgaans een kennis van onze zee, die nog duikers, nog vissers bezitten.
  Verder, moeilijke woorden met elkaar verbinden door andere woorden zorgen er niet voor dat je enig punt maakt. Ik heb je stuk 3x gelezen en begrijp nog niet wat je wil zeggen.

  Si bo no sa kiko bo ta papia, miho bo keda ketu, ruman.

 2. NuCapital is de eigenaar van die huidige nieuwe windmolens die er nu staan.sinds 2012 en ook van die op tera cora.
  Ga er nu gewoon eens heen. En ga terplaatse zelf kijken. Of durven jullie niet over die weg te rijden geachte toetsenbord ridders.
  Die oude waren van aquaelectra. En dat ze vaker stil stonden dan draaiden.. tja..
  Aqua electra was overigens ook “buitenland”.. En recent weer op een andere manier in een “financiele” constructie ondergebracht.

 3. Het is te bewonderen dat het op dit moment op Curaçao mogelijk is aan de Noordkant te surfen. Surfers zijn van een ander type/slag mensen dan de doorsnee mens. Wij leven in een tijd van innovaties en nieuwe economische vooruitgang. Daarbij kunnen wij, als anderen bezig zijn zich hier of daarmee te bezig te houden niet pietleuterig zijn. Innovaties zijn bezigheden waarbij men aan mogelijkheden denkt exploraties te doen waar te investeren. Het asfalteren van de weg naar Playa Canoa valt, naar mijn mening, onder het categorie incentiven c.q. mogelijkheden creëren, vergemakkelijken, van investeringen, nodig voor de vooruitgang. En daar heeft iedereen baat bij. Wie geen gemeenschapszin heeft, zoals bij voetbal, honkbal, basketbal (groep sporten) moet maar gaan tennissen, “body bilden” kortom zich bezig houden met activiteiten die alleen voor hen roem met zich meebrengt.

 4. Caramba, laat je goed informeren in plaats van onzin te melden.

  Nou hoor je het eens van een “vreemde”, maar je kan nu eenmaal niet anders.

 5. Beste , Caramba

  Onzin is als op verschillende plekje komt hetzelfde toeristische attractie .

 6. @caramba
  Er komen daar geen nieuwe windmolens bij. Laat je goed informeren in plaats van onzin te melden. Overigens, de 12 oude windturbines op Tera Kora waren eigendom van Aqualectra, inclusief het onderhoud. Vraag eens aan wat oudere bewoners van Tera Kora hoe vaak die niet draaiden.

 7. Conception, hombre.
  “Surfen..”
  Ben jij er recent wel eens geweest ???
  http://www.wannasurf.com/spot/Central_America/Curacao/Playa_Kanoa/
  Het staat zelfs in surf land op de kaart.
  Maar…. om op de weg terug te komen… Onderstaand is een stukje waarheid.
  “Atmosphere
  The road to Playa Kanoa will make you cringe – trash litters the side of the road and the giant potholes will make the drive slow, but once you pull off the road and sit inside the small, protected cove you feel like you’ve entered a little paradise, especially if you’re lucky and the surf’s pumping. If it’s good, you’ll wish you had a picnic basket and could stay all day.”

  “Het aantal buitenlandse inversteerders is schaars..” Nou.. zo’n beetje 3/4 van curacao is in “buitenlandse” handen. En onze regering zet alles in de verkoop.

 8. Wat voor belasting Rob? Bezijden dat heeft het Juliana Dorp een prive status, waar of niet?
  Mmmmmmm…. Heeft de Seru ook niet zulk een status als het Juliana Dorp, alleen met het verschil dat de Seru Kandela door de familie Joha…….uitgebaat c.q. in huurkoop aangeboden wordt? Allemaal eigendomsgronden toch? Caramba, hombre, ii kan mij moeilijk een surfer aan de Noordkant en dus Playa Canoa, voorstellen. Ook voor investeerders geldt dat het infrastructuur van een land goed moet zijn c.q. bereikbaarheid via goede wegen in orde is.
  Trouwens, wiens brood men eet diens taal men spreekt. Let wel, het aantal lokale investeerders zijn schaars, laat staan de buitenlandse.

 9. Er komen daar windmolens bij…
  En die zijn niet van ons… Maar ja ja een buitenlandse investeerder.
  En die wil vast een betere weg.
  In die buurt… rond die weg worden regelmatig personen gevonden…
  De politie wil natuurlijk ook een betere weg.. Misschien hangen ze er wel een cameraatje op ook.
  Ze zulen het eerste deel een beetje vlakken en dan asvalt op gooien en het laatste stukje een beetje repareren.
  En tuurlijk de surfers..
  En misschien is er wel een tour operator die daar elke dag met een paar bussen heen wil… lekker dichbij.. moeten ze wel dat stukje links weer een beetje open maken voor het blaasgat.

 10. wanneer is Seru di kandela aan de beurt???
  daar wonen mensen die wegenbelasting betalen ook! maar iedere dag hun auto’s bijna kapot moeten rijden om thuis te komen.
  wie heeft er baat bij een geasfalteerde playa di canoa??????

 11. Veel asfalt en ondertussen doet deze mini-ster Balbod niets maar dan ook niet aan landje pik! Waar ter wereld kan men langs de kust etc. aan landje pik doen?
  Mini-ster ben je soms blind of is het iets anders dat je niet op durft op te treden?
  Curaçao is van ons allemaal, toch?
  Er wordt overal illegaal gebouwd, langs de kust, in dammen, langs de mondi etc.
  Wat is dit mini-ster?

 12. Effe wachten, de weg naar Playa Canoa kost 250,000 NAF, maar het straatje (150 meter) van de Monseigneur Ellis weg moest 1 miljoen kosten ? Wie kan mij dat uitleggen ?

 13. Wanneer wordt in de Juliana Dorp de straten geasfalteerd en verlicht daar wordt belasting betaald .