• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

UNCURAÇAO – Nederland voldoet op veel punten nog niet aan het VN-Kinderrechtenverdrag. Dat staat in een rapport van het Nederlandse Kinderrechtencollectief dat morgen wordt gepresenteerd in Genève. Vooral op het gebied van armoedebeleid, de aanpak van kindermishandeling en in migratieprocedures schiet Nederland te kort.

Het collectief, dat onder meer bestaat uit Unicef, Defence for Children en Terre des Hommes, vindt dat de overheid meer moet doen om de aanbevelingen van het VN-Kinderrechtencomité uit 2009 op te volgen en zo het kinderrechtenbeleid te verbeteren. Een minister van Jeugd zou al deze beleidsmaatregelen en aandachtspunten kunnen coördineren, vinden de organisaties.

Bezuinigingen
Door structurele bezuinigingen komen voorzieningen voor kinderen onder druk te staan, zo staat in het rapport. Het Kinderrechtencollectief vraag de overheid om de gevolgen voor kinderen te beperken, met extra aandacht voor kindermishandeling, jeugdparticipatie en jeugdzorg. Ook is extra ondersteuning nodig voor kinderen uit arme gezinnen, vooral in Caribisch Nederland.

Vooruitgang
Op enkele punten is overigens wel vooruitgang geboekt. Zo is met de komst van een Kinderombudsman en het College voor de Rechten van de Mens een belangrijke stap gezet in het versterken van het toezicht op de naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag.

© Novum

2 reacties op “Nederland schendt nog steeds kinderrechten”

 1. Pindakaas daar kan je ook saus van maken, Caus…

  Leiders…… “Ook is extra ondersteuning nodig voor kinderen uit arme gezinnen, vooral in Caribisch Nederland.”
  Maar ja wij zijn zelfstandig nietwaar. Nederland heeft daarover hier niks te zeggen.

  Nou Causje je weet zelf niet eens wat voor wijsheid je deze keer hebt op geschreven Spijker op z’n kop noemen ze dat.

  “Hoe kan je dan een ander corrigeren en stimuleren”. Precies.. yes.. exact dat is nou helemaal waar het om draait. Niet dus, nooit….
  Corrigeren en stimuleren, dat doe je met kleine kinderen ja. Leren Luisteren liefst naar een verantwoordelijke pappa en een mamma tot ze zelfstandig kunnen zijn.

  Moeten wij hier gecorrigeerd en gestimuleerd worden door een “leider” halloo, Nee natuurlijk niet. We moeten ons zelf corrigeren en stimuleren. Nederland kan helpen maar corrigeert alleen als het echt de spuigaten uit dreigt te lopen. En dan is dat omdat we ons dan hier gedragen als kleine verwende kinderen.
  Ze zijn het daar ook zat om er steeds weer voor te moeten betalen. En een behoorlijk deel van de bevolking is daar ook “import”
  Dat is nou precies waar het over gaat.
  Moet “iemand” anders hier de dingen altijd voorkauwen. En uiteraard brullen we daarna meteen over “zelfstandigheid”. Dat de VN moet ingrijpen of zo. En dat het ergens anders , “lees daar”, ook zooooo slecht is.

  Hoeveel mensen heb je op Curacao minimaal nodig om een overheids bedrijf te runnen. Nou minimaal 5. 1 werknemer, liefst spaanstalig en dan minmaal 4 localen die directeur zijn. Je kent vast het mopje over de Curacause roeiploeg… ja toch ” t was de roeier die werd ontslagen niet de 4 trainers en 5 stuurlui.

  En even over het veschil in niveau gesproken.
  Ik kan in bijvoorbeeld Colombia, Venezuela of st dom. en heel eerlijk gezegd in de rest van de wereld eigenlijk ook niet, “uitleggen” dat in Nederland een “bijstandsmoeder met 2 pubers” zo rond de “2000 euro” vangt per maand…. en niks verder hoeft te doen.
  Echt echt echt niet.
  Hoeveel mensen vragen daar dagelijks asiel aan en hoeveel hier. Waarom hebben wij 80-20 nodig…

  Hoe zou het rapport er uitzien als dat “Caribbische gedeelte” er uit werd geschrapt en het een “zelfstandig hoofdstuk” zou krijgen. En er Curacao bij zou worden vermeld.

  Er is altijd wel iets te verbeteren en als de wereld perfect zou zijn dan hadden die organisaties ook niks meer te doen. Als ze schrijven dat het in 90% van de wereld bar en boos is en kinderen op straat liggen te slapen. Dan klopt dat. Ik zie ze heel vaak in de landen om ons heen “slapen op straat”. In Nederland heb ik, dat nog nooit gezien. Zwervers die bij een bedrijf een bank bijvoorbbeeld bijna voor de deur liggen te slapen. Op Curacao elke dag. Ze hebben zo’n beetje eigen vaste barrios zelfs.

  Maar als daar alleen een onbuds man en een college voor rechten van de mens erbij, al een hele verbetering is. Tja.. Waar hebben we het dan eigenlijk over.

  Een tiener moeder onder de 14 haalt in Nederland de voorpagina.
  En aan onze kant van het water ?? ahum..
  En dan ga ik het niet eens hebben, over wie hier dan ook nog eens de vader kan zijn.

  Hoe mijn kinderen opgroeien op curacao daar ben ik ook bezorgd om maar nog veel meer over de “Ei”Lands kinderen” die nu dagelijks overvallen plegen en zelfs mensen vermoorden. Zwervers stenigen. Bejaarden in hun huis overvallen.
  Hoe gaan we dat hier aanpakken. Met een onbuds man of vrouw ??? Een overheids stichting ???
  En ja ja tuurlijk dat komt ook voor in Nederland. ja ja… ja. zucht.

 2. Van een Leider (s) verwachten je altijd iets beter , maar als Leider (s) je kunt niets beter .
  Hoe kan je een andere corrigeren en stimuleren ?