• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

denguemugCURAÇAO – Het chikungunyavirus grijpt om zich heen in de Cariben, zo ook op Curaçao. Het virus wordt overgedragen door een mug, waardoor mensen ziek kunnen worden. Om verdere verspreiding van de prikkende plaaggeesten tegen te gaan, laat het ministerie van Gezondheid de muggen verdelgen.

Vanaf vandaag tot en met donderdag wordt er ‘geflit’ in verschillende buurten. Dat gebeurt ‘s avonds tussen 18.30 en 21.00 uur.

Maandag – Nieuw Nederland, Sint Jago, Scharloo, Fleur de Marie, Zwaan, Monte Verde, Cher Asiel, Brievengat Mei-mei, Rancho, Maria-Mai, Waterloo, Sabana Hundu, Amerikanenkamp.
Dinsdag – Muizenberg Bieu, Suffisant, Dein, Kanga, Monte Carmelo, Rio Canario, Papaya, Stenen Koraal, Goede Hoop, Julian, Buena Vista.
Woensdag – Mahuma, Seri Kandela, Souax, Juan Domingo, Boka Sami, Curasol, Jan Doret, Julianadorp, Klein Sint Michiel, De Savaan.
Donderdag – Wishi, Marchena, St. Helena, Pretu, Hamber, Charo.

6 reacties op “Muggen verdelgd tegen chikungunya”

 1. Het lijkt er op dat de plekken zijn opgesteld samen met de GGD (Izzy) omdat in die gebieden gevallen voorkomen. ?? Dus met andere woorden met spuit bij de huidig bekende gevallen in de buurt ??Dus met andere woorden woon je in die gebieden en zie je die auto dan weet je dat iemand van je buren het heeft.
  Een gemiste kans om tegelijk met de Curacao schoonmaak actie meteen alle plekken daar in de buurt te gaan zoeken waar dood water staat. Zoals de BOG zelf zegt spuiten heeft eigenlijk geen zin als de larven blijven leven. Dus het is een zaak van de buurt.
  Waarom krijgen we die informatie dan ook niet.
  In de regionale vliegtuigen lopen ze al wel rond met een spuitbusje…

  mopje:
  Urbanes was op een dag bezig met het uitstrooien van een poeder op den akker.
  Komt iemand naar hem toe en zegt Urbanes “wat zeide gij aan t doen hier”.
  Urbanes zegt “Awel meneer dat is n poeder tegen den Olifanten”.
  De man zegt “Maar Urbanes er zijn helemaal geen Olifanten hier”.
  Zegt Urbanes “Goe poeier nie Goe poeier”.

 2. Ik heb het altijd een rare vertoning gevonden. Een rijdende Baygon wahen. Effe de blootstelling van de inzittenden buigen beschouwing latend. Alle insecten gaan erin, als ze in aanraking komen. Hoe moeilijk kan het zijn op pro-actief en prdventjef op te treden. Vanuit debuurt centra’s mensen opleiden die wijken aflopen, de bewoners informeren en instrueren. Zelfredzaamheid en bijdrage leveren aan een veilige woonomgeving. En zo kan im verder gaan.

 3. Er moet OVERAL gespoten worden. Ook banda ariba. Anders is het nutteloos.

 4. Waarom wordt er ook niet dat spul uitgedeeld door de GGD (abate ofzo) voor regenbakken en tonnen?
  Granted, je kan het gratis gaan halen, maar let’s be honest, niemand gaat dat doen.
  Ik vind dat in zo’n situatie de GGD en dergelijke instanties veel proaktiever moeten zijn. Er wordt al jaren gewaarschuwd voor chikungunya, maar we wachten eerst lekker af, tot het weer fijn te laat is.

 5. Het is heel begrijpelijk, dat de muggen verdelgd worden, maar ook de bijen – worden vergiftigd en – moeten eraan geloven, dus. Het doel heiligt de middelen, maar over het – uitroeien van de bijen – zou men eens heel goed over na moeten denken.

  Bees pollinate plants. They help plants (flowers, trees, bushes, shrubs, fruits) to
  reproduce. If these things cannot reproduce they will eventually die out.

 6. En de rest van de wijken?
  Ramen deuren gesloten houden ofwat? Echt duidelijk is het niet.