• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Flyer-99Taxis-App-DCTA2-02CURAÇAO – Curaçao heeft sinds kort een eigen taxi-app. De Dutch Caribbean Taxi Association (DCTA) heeft in samenwerking met 99Taxis uit Brazilië er voor gezorgd dat de app ook beschikbaar is voor ons eiland. Op dit moment doen er 54 taxichauffeurs mee.

“Het streven is dat alle 200 taxi’s uiteindelijk in het systeem meedraaien”, aldus DCTA.

Flyer
Vanaf morgen worden er flyers verspreid bij hotels, restaurants, supermarkten, stranden en andere hotspots op het eiland. De flyer bevat een QR-scancode voor Android- en Apple-toestellen. Door middel van een QR-scanner kan deze code worden uitgelezen en de app worden gedownload. De scanner is onder andere verkrijgbaar in de App Store.

Informatie
Door gebruik te maken van de app word je opgehaald door de dichtstbijzijnde taxi. Daarnaast ontvang je na de rit een betalingsbewijs per email met de datum, taxinummer en de naam en het telefoonnummer van de taxichauffeur. Vanaf 23 oktober kan je tijdens kantooruren ook bellen naar de helpdesk via telefoonnummer 7885664.

3 reacties op “Gratis taxi-app voor Curaçao”

 1. Er is op Curacao sprake van een taxi mafia.

  Waarom denk je dat zij de introductie van taximeters hebben tegengehouden? Omdat ze dan niet meer eindeloos kunnen declareren wat ze willen. Hoe onbehulpzamer en onbekender de passagier (toerist), hoe schandalig hoger de ritprijs.

  Alleen wanneer je Papiamentu spreekt betaal je een normale prijs.

 2. Taxis op Curacao zijn een drama. Onbeleefde chauffeurs die alleen papiamentu spreken, smerige auto’s en nul service.

  En dat alles tegen waanzinnige tarieven.

 3. De taxi situatie hier is nog erger dan in Amsterdam. Amerikaanse vrienden van ons staan versteld van de ongelofelijk hoge prijs van taxi’s en de neiging om touristen af te zetten met verzonnen tarieven.
  Ben benieuwd of de taxichauffeurs controleerbaar willen worden en zich willen omvormen tot fatsoenlijke dienstverleners.