• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Schietpartij kapperzaakCURAÇAO – De zaak rond de moord op Guillermo Borrenbach is aangehouden. Vandaag zijn namelijk twee getuigen aangehouden op verdenking van meineed. Omdat eerst uitgezocht moet worden hoe het zit met hun getuigenverklaringen, gaat de zaak op 24 oktober verder. Verdachte Dennis N. blijft vastzitten.

  Op 5 maart werd Guillermo Borrenbach ‘s nachts doodgeschoten op een parkeerplaats in Saliña. Op basis van tips zijn twee weken later twee voetballers van landskampioen Centro Dominguito opgepakt. Verdediger Dennis N. (34) zou de term ‘een mannetje uitschakelen’ al te letterlijk genomen hebben en Borrenbach doodgeschoten hebben. Ook aanvaller Luidjino H. (26) is verdacht in deze zaak.

  Bedreigingen
  Er ligt het nodige bewijs tegen N., maar drie getuigen pleiten hem vrij: de verdachte zat volgens de drie al die tijd in zijn auto, zowel voor, tijdens als na de schietpartij. Officier van Justitie Gert Rip gelooft er niks van. Alledrie de getuigen hebben zichzelf nooit als getuige gemeld, maar kregen plots een brief op de mat. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de drie bedreigd zijn om ontlastend te verklaren. Straatbende No Limit Soldiers (NLS), waarvan N. heeft een grote NLS-tatoeage op zijn rug heeft, zou achter de bedreigingen zitten. Diezelfde bende voerde de moord op parlementariër Helmin Wiels uit.

  Verklaringen
  Rip vraagt daarom stevig door als de negentienjarige Shalimar C. zijn verhaal moet doen. Die past zijn versie van het verhaal ter plekke aan en wordt ingerekend wegens meineed. Een tweede getuige (27) ontspringt de dans omdat dat hij in de zaal zat toen C. gehoord werd. Hij wordt voor de vorm nog gehoord, maar zijn verklaring is waardeloos. Daarom wordt hij niet opgepakt. De laatste getuige, de negentienjarige Rashid E., wordt ook opgepakt wegens meineed. Aanvankelijk beweert hij dat hij N. zag toen die kwam aanrijden en al die tijd zijn ogen op de auto van N. had, ook na het schot. Even later spreekt hij zichzelf al tegen als hij zegt dat hij ‘op een gegeven moment om zich heen keek’. Rip laat het er niet bij zitten. Zowel C. als E. worden inmiddels door de politie verhoord in de komende zes uur. Daarna kunnen ze langer vastgehouden worden.

  Aanhouding
  Rip wil de zaak aanhouden om eerst uit te zoeken hoe de verklaringen van het vandaag verschenen drietal tot stand is gekomen. Advocaat Marije Vaders wil de zaak doorgang laten vinden, maar de rechter gaat daar niet in mee. Ze stelt de inhoudelijke behandeling van de zaak uit tot 24 oktober om 14.00 uur.

  www.versgeperst.com