• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Zwarte pietCURAÇAO – De Zwarte Piet van Playmobil lijkt in korte tijd een collector’s item te worden. Dat meldt prijsvergelijkingssite beslist.nl op basis van eigen gegevens. Playmobil heeft de productie van zijn sinterklaassets eerder dit jaar stopgezet.

Dinsdag en woensdag registreerde de genoemde site ruim tienduizend zoekopdrachten naar het speelgoed.

Kerststal
Playmobil stopt de productie niet vanwege de huidige discussie rond Zwarte Piet. “Na vier jaar sinterklaassets vonden we het tijd voor iets anders”, licht een woordvoerder toe. In plaats van Piet introduceert Playmobil een kerststal. “Maar sinterklaas liep erg goed, dus misschien komt het thema over een tijdje weer terug”, aldus de woordvoerder.

Stoomboot
Playmobil bracht zijn eerste Zwarte Piet op de markt in 2010. De afgelopen verschenen er meerdere sets, waaronder een stoomboot met Sinterklaas en Zwarte Pieten, een extra setje Pieten en een sinterklaaskalender met daarop Zwarte Pieten. De stoomboot is op beslist.nl momenteel het populairst, laat de website weten.

Discussie
De discussie over of Zwarte Piet racistisch is, woedt sinds vorig jaar in alle hevigheid. De gemeente Amsterdam kondigde vorige maand aan binnen vier jaar over te stappen op Pieten met roetvegen. Geert Wilders diende deze week een wetsvoorstel in om Zwarte Piet verplicht zwart te houden.

Site
Beslist.nl wordt dagelijks door ruim een half miljoen mensen bezocht. Op de vergelijkingssite staan 24 miljoen producten van bijna tienduizend winkels.

© Novum

5 reacties op “‘Run op Zwarte Piet van Playmobil’”

  1. Het is allemaal een katholieke feest net als karnaval.

  2. Sorry Pikatje, maar Santa Claus is een compositie van the Coca Cola Company. Santa Claus Sinte Klaas . En die oude klaas uit Myra, Turkije, leefde ergen rond het jaar 400, toen er nog geen Turken inTurkije woonden, maar de bewoners van het Romeinse Rijk. Die Turken zijn pas rond 1400 opgedoken en daarna heette Conspantinopel tot vandaag Istanbul.

  3. Misschien tijd voor een gebronsde Kerstman bij Playmobil, want zo’n blanko was die Nicholas gozer hoogstwaarschijnlijk niet.

  4. Lijkt alsof Zwarte Piet erg geliefd is. Waar lullen die “anti-rascisten” toch over? “Chip on the shoulder” mischien ?

  5. Voor een slimme ondernemer wellicht aanleiding om dashboardpoppetjes in de vorm van Zwarte Piet te laten maken in China. Deze z.g. “Gairo’s” kunnen dan met een opgeheven duim of met de duim naar beneden worden geplaatst , al naar gelang de chauffeur voor of tegen de zwarte Piet mythe is.