• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ontploffing Kruithuis Foto: Anneke PolakCURAÇAO – De oorzaak van de ontploffing in het kruithuis, die twee jaar geleden aan vier mensen het leven kostte, is niet te achterhalen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Er is dan ook niemand aansprakelijk te stellen.

Door de kracht van de explosie in het kruithuis zijn veel sporen vernietigd. En omdat de enigen die in de loods waren tijdens de explosie zijn overleden, is niet na te gaan wat er precies is gebeurd.

Activiteiten
Wel blijkt uit onderzoek dat de explosie is ontstaan door activiteiten en omstandigheden in de loods zelf. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand een brandend object naar binnen heeft gegooid. Op het terrein van de loods is wel een ‘grote hoeveelheid’ onregelmatigheden aangetroffen, waaronder sigarettenpeuken, lege bierflesjes, mobiele telefoons en een lijmpistool, aldus het OM.

© Novum

1 reactie op “‘Oorzaak fatale explosie kruithuis blijft onduidelijk’”

  1. De technische oorzaak is dan klaarblijkelijk niet te achterhalen (alhoewel er destijds werd gesproken over het gebruik van kunststofbezems, die statisch geladen kunnen raken. Nu geen woord over de technische staat van de gevonden werktuigen en hulpmiddelen), de organisatorische oorzaak wel: geen deskundigheid, geen gecertificeerde leidinggevenden en personeel, maar vooral GEEN toezicht die bereidwillig is om naleving van de veiligheidsvoorschriften desnoods met sancties af te dwingen. Ik neem aan dat Arbeidstoezicht ook nog met haar rapport komt.