• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Afval in Sint JorisbaaiCURAÇAO – Volgens Timo Brouwer, eigenaar van milieu-organisatie Green Force, handelt Curaçao hypocriet betreffend het steunen van een beschermwet voor het mariene milieu. Hij is positief over de wet. Het staat alleen haaks op de heersende situatie in eigen land met betrekking tot milieubescherming, stelt hij.

“Het is best hypocriet van ons om daar aan mee te doen terwijl er in ons eigen land geen wetten bestaan ter bescherming van mangroves, onderwatermilieu en/of koraalriffen”, aldus Brouwer. In het parlement van Latijns-Amerikaanse landen is onlangs een wet getekend voor het beschermen van het mariene milieu. Brouwer vindt het een stap in de goede richting, maar er is werk aan de winkel.

Mangroves
“Laten we niet vergeten dat zowel Green Force als andere milieuorganisaties ieder jaar op de Internationale Mangrovedag pleiten voor een waterdichte bescherming van deze tijbossen. Curaçao is ongeveer 60 a 80 procent van zijn mangroves kwijt aan niet-duurzame ontwikkeling van het kustgebied en binnenwateren”, beweert de milieuactivist.

Illegale lozingen
Daarnaast gebeurt er volgens Brouwer op Curaçao wel meer dat in strijd is met de normen en waarden ter bescherming van de natuur. Zo worden er illegale lozingen gedaan aan de noordkant van het eiland. Daarmee worden twee internationale verdragen, de Maritieme Policies en het verdrag van Cartagena, geschonden.

‘Verspilling’
Brouwer vraagt zich dan ook af ‘waarom we energie, tijd en publieke gelden verspillen aan reizen naar Par-Latino en conferenties als we hier de boel niet op orde kunnen krijgen’. Brouwer: “We hoeven niet naar zulke plaatsen om ons te laten informeren over wat we fout doen en wat we er aan moeten doen. Daar bestaat alle informatie al over door de experts en kennisorganisaties die aanwezig zijn op het eiland. Wat we missen zijn daadkracht en oplossingen vanuit de regering.”

2012-07-25-086

Afval in Caracasbaai

12 reacties op “‘Steun Curaçao aan wet marien milieu is hypocriet’”

 1. IK schaam me voor mijn volk. Ben geboren en getogen Antilliaan.
  Ik schaam me dat mijn volk een vies volk is. Mentaliteit uit donker Afrika. Ik ben r ook een nazaat van,maar ik ben ontwikkeld. Helaas zijn velen op dit eiland dat niet.

 2. @zucht, denk je zelf dat de overheid luistert naar welke organisatie dan ook die geld kost. Kijkmaar naar de vervuiling van de raffinaderij. Er is geen enkele visie over duurzaamm gebruik van het eiland. In dit pakket zitten alle aspecten opgenomen om een gezonde en leefbare omgevin voor mens, dier en plant te creeren. Als ze maar mooi weer kunnen spelen in het buitenland.

 3. Een pluim voor de mensen dier er wat aan doen BRAVO

 4. Ik overwinter op de Antillen ,ben er vaak genoeg geweest als militair K.M inde jaren 50 zat ik er voor het eerst Nu een paar maanden per jaar .wat mij opvalt is inderdaad de troep die men achterlaat op de stranden .caracasbaai op maandag is een verschrikking botjes van de kip karbonade en niet vergeten de satestokjes gebroken bierflessen en de hoeveelheid plastiek in het water JAMMER!!! En dan nog de vuilnis uit de auto en lege flessen die men al rijdend uit de auto gooit . Dan nog de oude koelkast en meubels her en der op het eiland Een pluim voor dementen die er wat aan doen !!!!!

 5. Ach ja, ik ruim altijd mijn rotzooi op, en daar verdient zelfs Timo Brouwer aan! (lachen toch)

 6. @ach ja

  leuk toch anderen afkraken maar ook al verdien hij geen gouden bergen hij heeft wel gelijk
  selicor is hier overbodig want men vervuilt toch wel.

  kijk maar naar de publieke stranden, vervuild en dan maar klagen als er betaald moet worden voor opruimen.

  begin bij jezelf en ruim je rotzooi op HOU CURACAO SCHOON

 7. Uhm 2 dingen:

  1.
  Curaçao is ongeveer 60 a 80 procent van zijn mangroves kwijt aan niet-duurzame ontwikkeling van het kustgebied en binnenwateren”????

  Klopt deze bewering wel??

  2.
  Daar bestaat alle informatie al over door de experts en kennisorganisaties die aanwezig zijn op het eiland. Wat we missen is daadkracht en oplossingen vanuit de regering.”

  Waarom verwacht mijnheer Brouwer daadkracht & oplossingen vanuit de regering? Aangezien u de expert bent (een aanname) waarom adviseert u de overheid dan niet en zoekt u gezamenlijk naar een oplossing en treedt u beiden daadkrachtig op??

  Meer gemeenschappelijk ondernemen en minder vingertje wijzen naar een ander zou ik zeggen! Neem initiatief, mobiliseer en draag bij. Wacht niet op iets wat er misschien niet gaat komen zolang je zelf niet de initiator bent. Les 1 aangaande ONDERNEMINGSCHAP.

  No offense Sir

  Zucht

 8. @Ach Ja omdat jij waarschijnlijk jou gouden bergen al binnen heb via en/of over andersman rug doet jou zo schrijven.

 9. Ach ja, Green Force ruimt alles graag op (en niet voor niets uiteraard), Timo Brouwer ziet met lede ogen aan dat hij al zo lang bezig is en nog geen gouden bergen heeft binnen gehaald, jalousie?

 10. Inderdaad Timo niet het vuil wat in de zee word gepleurt . wat te denken wat er op het land word gesodemietert . door figuegeren die daarna in de toko zitten te zuipen en bluffen dat ze zo hard hebben gewerkt/.

 11. Alles wat hier het milieu aan gaat is hypocriet, tenzij we er geld aan kunnen verdienen, wat overigens niets positief voor het milieu hoeft te betekenen.

 12. Goedzo Mr. Brouwer dat u dit wederom aankaart!