• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - PolitecontroleCURAÇAO – De politie treedt strenger op tegen automobilisten die door rood rijden. Zowel op de kruising van de Schottegatweg Oost en de Kaya C.J. Winkel en de kruising van de Abraham Chumaceiru Boulevard en de Abraham de Veerstraat zijn afgelopen vrijdag politiecontroles uitgevoerd.

In totaal gingen 47 mensen op de bon.

6 reacties op “Strenger optreden tegen roodlichtrijders”

 1. @Appie, Een zeer bekende advocate heeft anders meegedeeld dat een rijbewijs niet nodig is indien je toch de weg opgaat en hierdoor leert autorijden en dan is een rijbewijs dus niet nodig..

 2. @ Tjet; Op Curaçao hebben we een eigen verkeerswetgeving nl de WVVC 2002, de nederlandse wetgeving is niet van toepassing! Dus geen RVV 1990 en WVW. De betekenis van de lichtkleuren is verder wel hetzelfde. Als je hier woont is het wel verstandig de locale wetgeving te kennen (overigens ook veel Yu Korsou kennen de wetgeving niet, maar ja er rijden er ook zoveel zonder rijbewijs (dus ook onverzekerd) rond. Het zou al een stuk beter zijn als iedereen de geldende wetgeving in toepassing brengt.

 3. Maar 47 bekeuringen? Ik zeg het al jaren: de allerslechtste automobilisten ter wereld bevinden zich hier op Curaçao, met name in de vorm van de krulspeld terroristen die met hun vreselijk arrogante tronies menen dat ze hun uiterst gebrekkige verkeersopleiding aan anderen kunnen opdringen.

  Even ter verduidelijking uit het RVV 1990:
  Artikel 68
  o 1. Bij driekleurige verkeerslichten betekent:
   a. groen licht: doorgaan;
  b. geel licht: STOP; voor bestuurders die het teken zo dicht genaderd zijn dat stoppen redelijkerwijs niet meer mogelijk is: doorgaan;
   c. rood licht: stop.

  en een korte passage uit het WVW:
  Artikel 5
  Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

  Helaas zijn de lokale veldwachters zelf hiervan niet goed op de hoogte, althans ze geven veel te vaak het verkeerde voorbeeld

 4. Boem, wat een totaal, nergens opslaande, oer stomme reactie.

 5. Als de politie dan ook daadwerkelijk op treed en geen vrienden, familie niet bekeurd dan hebben volgend jaar het begrotings tekort weg gewerkt.

 6. Sorry, ik ben al jaaaaren kleurendoof 🙂