• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

zwarte pietCURAÇAO – Zwarte Piet is zwart en moet zwart blijven. Dat is de strekking van een wetsvoorstel dat de PVV indient, zo maakte partijleider Geert Wilders vandaag bekend bij het televisieprogramma Vandaag De Dag van WNL.

De initiatiefwet stelt gemeenten, provincies en het rijk verplicht Zwarte Piet zwart te houden wanneer zij bijvoorbeeld een intocht organiseren. Dat geldt volgens de partijleider ook voor de liedjes over de knecht van Sinterklaas.

‘Te belachelijk’
Wilders vindt het ‘te belachelijk’ voor woorden dat er stemmen opgaan om de kleur van Piet te veranderen. “Ik vind dat dat zwart moet zijn. Het heeft ook helemaal niets met racisme te maken. Ik vind het een kinderfeest. Dus ik hoop dat daar een meerderheid voor komt”, aldus Wilders.

Nederlandse cultuur
Wilders benadrukte met de wet de Nederlandse cultuur te willen beschermen. De PVV-voorman hekelt de discussie die is ontstaan over het racistische karakter van de figuur Zwarte Piet. De gemeente Amsterdam heeft om die reden onder meer besloten het uiterlijk van Piet de komende jaren geleidelijk aan te passen.

© Novum

17 reacties op “PVV wil zwarte kleur Zwarte Piet verplichten”

 1. Chopi,

  Doet de waarheid zo’n pijn? Laat die pijn lokaliseren en laat je eraan helpen.

 2. Als hij of zij een blanke is vindt ik dat hij een blonde pruik op moet zetten en geen krullebol en dikke lippen moet hebben.Trouwens al die Sinterklaas liefhebbers die bisschop is een Turk met degelijke negers en geen witte die door de schoorsteen kruipen.maken jullie toch niet druk enjoy life!!!!

 3. Ik snap nog steed niet waar iedereen zich druk om maakt. Ik heb nog nooit een zwarte neger gezien.

  Negers zijn bruin……. en pieten zijn zwart…….

 4. Yui Korsou..
  Jij bent geen YDK..
  Voorbeeld aan wit pruikje? Je weet ook niet wat integratie betekent.
  Als haatzaaien aan alles wat allochtoon en of Islam integratie voor jou is dan mag je alszwartepiet door de staatsliedenbuurt fietsen…

 5. Prins Harry lijkt op een “kora”. Ik denk dat hij een guitige Piet zou kunnen spelen. Als iemand een online petitie aan Harry wilt beginnen, denk ik dat binnen de korste keren er minstens een miljoen volgers zijn, en Harry is sportief genoeg om ja te zeggen om Piet te spelen bij de eerste intocht van de Sint in Nederland.
  Zou Her Majesty The Queen amused zijn? Lokoloko in ieder geval wel.

 6. Dat er veel schakeringen zwart op Curaçao zijn is alom bekend. Zelf zeg ik altijd dat de kleur koffie is met weinig tot veel melk is. Maar dat lokoloko een albinoneger een kora noemt is een miskleun die je van iemand die zich lokoloko noemt kunt verwachten en ik denk dat die ene albinoneger die hier rondt loopt wel beter weet.

 7. Qu wat je nu probeert te zeggen ontgaat mij ten ene male, verklaar je nader ! Ik denk hiervandaan gezien dat in jouw woorden gezegd wordt dat Wilders een ge-intregeerde allochtoon is ? Nou daar zouden heel veel Curaçaoënaars in Nederland dan een voorbeeld aan kunnen nemen, denk je ook niet ?

 8. @Yui Korsow, en hij is zelf een allochtoon, want geboren uit een Indische moeder.

 9. Wilders is net als Schotte.
  Maakt niet uit welke onzin er uitgebraakt moet worden.

  Als je maar in het nieuws komt.

 10. @lokoloko
  Ow, dus Piet is tòch een neger?
  Ik dacht dat hij zwart is geworden van roet?
  Ik denk dat alle Piet-aanhangers moeten kortsluiten welk verhaal ze nou gebruiken om de Piet de verdedigen.

 11. Zwarte Pieten zijn eigenlijk islamitische moren uit noord-afrika. En Sinterklaas is een Turk. Zou Wilders dat weten? LAAT ZE MAAR KOMEN GEERT!!!

 12. Laat Quincy zijn pijlen richten op Curacao. Hoe gaat hier straks het Sinterklaasfeest er uitzien? Geef Nederland de tijd om het Sinterklaasfeest in een normaal tempo verder te laten evolueren. In een democratie beslist de meerderheid en je hoeft geen Einstein te zijn om te weten, dat de meerderheid tegen de hetze van dit moment is en dat het Sinterklaasfeest blijft in de huidige vorm zolang het volk de tijd niet rijp vindt voor door een minderheid opgedrongen en te drastische veranderingen.

 13. Meneer Wilders, u heeft, wat het blonderen van uw haar betreft, concurrentie gekregen van negers en negerinnen die het schijnbaar vinden passen in het “drecha kolor” streven om hun kroeshaar ook te blonderen. Je ziet het steeds vaker, eerst werden de kroesjes gestreken, maar nu er een hetze is ontstaan tegen dit strijken wordt het vervangen door kort scheren en blonderen. Ja je moet toch met je tijd meegaan toch.

 14. @ lokoloko schreef: Een groene, blauwe, gele, roze etc. neger heb ik nog nooit gezien.

  (volgens meneer Arthur Donker zit Kòrsou vol Rosa Pieten)

 15. Zwarte Pieten mogen ook rode Pieten zijn. Albino negers met rood haar worden op Curacao “Kora” = rood genoemd. Tegen Kora Pieten dus geen bezwaar. Een groene, blauwe, gele, roze etc. neger heb ik nog nooit gezien. Dus Piet is zwart of rood.

 16. Schizofrenie ten top. En dat zegt iemand die zijn haar blondeert.

 17. Hopelijk lukt het Wilders tijdens de behandeling van de wet duidelijk te maken dat een voordeel is dat de kromme rechtspraak die veel verwarring teweeg bracht in de toekomst rekening zal houden met de meerderheid die dit feestje wil behouden.