• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlag venezuelaCURAÇAO – Hugo Carvajal, de man die bijna consul-generaal van Venezuela werd in Aruba, zou zaterdag dood zijn gevonden in een hotel in Caracas. Dat melden althans het nieuwsblog No Era Penal en sociale media in Venezuela. De regering ontkent dat ‘El Pollo’ niet meer leeft.

De regering van Nicolás Maduro stelde gisteren via de media dat de oppositie deze berichtgeving verzint om het land te destabiliseren. De voormalige veiligheidschef onder Chavez is na de eerste berichtgeving nog niet in het openbaar verschenen.

Drugshandel
Carvajal was tussen 2004 en 2012 hoofd van de militaire inlichtingendienst DIM in Venezuela en een naaste vertrouweling van Hugo Chávez. In 2008 zette de VS hem op de zogenoemde Clinton-lijst in verband met verdenking van drugshandel en steun aan de Colombiaanse guerrilla’s van de FARC.

Consul Aruba
Carvajals benoeming als consul van Aruba leidde in juli tot een politieke rel tussen Nederland en Venezuela. Het Openbaar Ministerie in Oranjestad nam hem op aanwijzing van de Verenigde Staten gevangen, maar moest hem drie dagen later weer vrijlaten na tussenkomst van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).

Onschendbaarheid
Die verklaarde dat Carvajal weliswaar nog niet door de diplomatieke screening was gekomen, maar toch onschendbaarheid genoot op basis van artikel 13 van het Verdrag van Wenen inzake Consulaire Zaken. In een communiqué van Timmermans werd erkend dat de arrestatie van El Pollo een inbreuk was op internationale afspraken over diplomatieke immuniteit. Daarop moest justitie in Aruba de ‘consul’ laten gaan.

© Novum

4 reacties op “‘Voormalige consul Aruba dood in hotel Caracas’”

 1. niemand is onschendbaar

 2. Als blijkt dat Carvajal dood is dan kan President Nicolas Maduro beter aftreden.
  MAAR als de oppositie in Venezuela verzonnen heeft dat Carvajal niet meer leeft dan zal niemand de oppositie serieus nemen. Er heerst al grote verdeeldheid in de oppositie. De CNN en andere media die bekend gemaakt hebben dat Carvajal dood is zouden harde kritiek moeten verduren en onbetrouwbaar zijn.
  Het is raadzaam om eerst onderzoek te doen en dan met bewijs betrouwbare nieuwsberichten te geven !

 3. Karma is a b!tch

 4. Hij wist te veel he!