• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Na de mislukte aanslag in de Pointe Blanche-gevangenis op Urvin Wawoe alias ‘Nuto’, het vermeende hoofd van straatbende No Limit Soldiers, zijn de gemoederen nog niet bedaard. Dat meldt de Daily Herald. Er zijn sindsdien overuren gedraaid voor extra controles door de beveiliging en de politie.

Er was informatie binnengekomen dat er onlusten zouden uitbreken in andere celblokken als daar niet ‘schoongemaakt’ zou worden. Donderdag is er al uitgebreid gezocht naar wapens en drugs in de afdeling waar ‘Nuto’ vastzit. Dat leverde onder meer twee pistolen op. De Landsrecherche onderzoekt nu hoe dat heeft kunnen gebeuren. De tweede zoekactie leverde de nodige mobieltjes en steekwapens op, maar vuurwapens of munitie zijn deze keer niet gevonden.

Veiligheid
Volgens minister van Justitie Dennis Richardson worden de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd. Zo wordt het ziekteverzuim onder het gevangenispersoneel nader onder de loep genomen. Echter, geeft de bewindsman aan, het grote personeelstekort is op korte termijn niet te verhelpen. De gevangenis draait op 50 procent van de bezetting, maar geld om mensen aan te trekken is er niet. De vakbond WICSU/PSU is bezorgd over de ontwikkelingen en eist maatregelen om de veiligheid van het personeel te garanderen.

1 reactie op “Onrust in gevangenis St. Maarten houdt aan”

  1. “Vakbond eist maatregelingen om veiligheid personel te garanderen”. Wat een lachertje!
    Het is juist dat corrupte personeel die de onveiligheid veroorzaakt. Zij zijn degenen die de boel saboteren door wapens, telefoons etc., tegen betaling natuurlijk, de gevangenis binnen smokkelen.