• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ishtarr nicasiaCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de twintigjarige S.G.M. De milicien was  op 9 juli op marinebasis Suffisant met zijn dienstwapen aan het spelen waardoor een collega, Ishtarr Nicasia, door een kogel geraakt werd. Het slachtoffer overleed drie weken later aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde na een WK-wedstrijd van Oranje en er was drank in het spel. Ook zou M. op de fatale dag tot driemaal toe zijn dienstwapen, een Glock 17, hebben getrokken, geladen en weer hebben ontladen. Zowel drankgebruik als het trekken van een dienstwapen zonder noodzaak gaan tegen de militaire voorschriften in.

Geen opzet
Volgens de advocaat van M., Sheldry Osepa, was er geen sprake van opzet. De twee hadden ook geen ruzie. Over twee weken volgt de uitspraak.

4 reacties op “Drie jaar geëist wegens dood Ishtarr Nicasia”

 1. @Curacaosenaar,
  DS vermoord 3 mensen maar krijgt 2.5 onvoorwaardelijk. Na aftrek van 1/3 wegens goed gedrag staat hij 20 maanden erna weer op straat.. en dat voor 3 mensen

 2. Roerend met Concepcion eens.
  Bij zijn eerste actie, wapen trekken,had men moeten ingrijpen.

 3. Elke mens zijn waarde in leven of dood .
  Ik ben zeker niet tegen de vonnis ,want iedereen die een daad pleeg moeten lijden .
  De principe van Strafrecht is ” niemand is boven de Wet maar de Wet is boven iedereen ”
  Voorbeeld en uitzicht van corruptie Rechter :
  S.G.M pleegt één moord en hij is geschikte voor drie jaar .
  D.S pleegt drie moorden en hij is geschikte voor vier jaar .
  Volgens de Wet val een auto ook onder wapens .
  Mijn conclusie is dat als je geen geld heeft om corruptie te betalen ,dan moet je lijden !!

 4. Hoe de tijden veranderen. In de jaren 60 was het op de MK Suffisant ondenkbaar c.q. geen gewoonte dat je zonder geldige redenen een geladen wapen bij je droeg c.q. voorhanden had. Had je een vuurwapen bij je dan had je de wacht te Marine Basis Parera (aan de poort) Marine Kazerne Suffisant (bewaking van de afrastering en- of (onder) officier van de wacht, Sein station St. Joris, had je de wacht op het Kruithuis Seroe Lora of was er sprake van schietlessen op de schietbaan Shoot en andere bijzondere redenen. Gelezen het relaas hierover vraag ik mijzelf af wat voor redenen de schutter had om een geladen pistool bij zich te hebben c.q. voorhanden te hebben onderwijl hij ook nog zich kon bedrinken om (per ongeluk?) een fatale schot te lossen. Drinken onder diensttijd, in uniform gekleed, en anders zoland je dienst hebt was/ en is? bij alle overheidsinstanties verboden ( naar mijn mening). Controles na een schietoefening te Shoot, controle bij wacht- overname/overdacht, waar dan ook, gebeurd dat niet meer? Anders is dit bij de ordehandhavers als Korps Politie, Kustwacht, Douane die paraat moeten zijn etc. Misschien dat ik mij op de huidige zaken verkijk? Volgens mij had het niet mogen gebeuren dat de schuldige tot 3 maal toe in de gelegenheid was een dientwapen te trekken. 1 Maal had voldoende moeten zijn geweest hem het dienstwapen te ontnemen en onmiddellijk op te sluiten c.q. op hem streng arrest toe te passen conform de militaire dienstregels.