• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

edward muntslagCURAÇAO – De medeverdachte van Dino Bouterse, Edmund Muntslag alias ‘Blue’ (30) had geen groot geldbedrag of drugs bij zich tijdens zijn aanhouding. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de hervatting van de uitleveringszaak in Trinidad en Tobago, schrijven de Surinaamse media.

Muntslag zou samen met Dino Bouterse betrokken zijn geweest bij een drugsdeal.

Bekentenis
Bouterse, die vast zit in New York, bekende eerder schuld in ruil voor strafvermindering. Naar verwachting wordt hij in januari veroordeeld. De advocaat van Muntslag deed onlangs een verzoek om inzage te krijgen in de verklaring en schuldbetekenis van Bouterse. Of dit verzoek daadwerkelijk ingewilligd wordt is nog onbekend.

Hotelkamer
Politieagent Michael Vasquez die september vorige jaar Muntslag arresteerde, verklaarde in de rechtbank dat Munslag geen geld noch drugs in zijn hotelkamer had. De Amerikaanse justitie beweerde dat Muntslag naar Trinidad was afgereisd om een drugsdeal van 60 duizend dollar kort te sluiten. De politie van Trinidad & Tobago had enkele dagen voordat Muntslag op het eiland arriveerde een Amerikaans verzoek ontvangen om hem te arresteren.

Arrestatie
Tijdens de rechtszaak bepleitte de advocaat van Muntslag dat zijn cliënt niet goed op de hoogte was gebracht op grond waarvan hij was gearresteerd. Vasquez beweerde echter dat hij wel degelijk kennis had genomen van de feiten en dat Muntslag bevestigend antwoordde na zijn arrestatie. De hoorzitting omtrent het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten wordt in oktober hervat.

1 reactie op “Medeverdachte Bouterse had geen geld of drugs bij zich”

  1. Wie met pek omgaat wordt erdoor besmeurd.
    “Dime con quien andas y te dire quien eres “.