• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MarihuanaCURAÇAO – De Caribische Toerisme Organisatie (CTO) wil lidlanden voorstellen recreatief marihuanagebruik te legaliseren. Dit om meer toeristen naar het Caribisch gebied te trekken. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.

“We kunnen doen alsof het niet bestaat en de rest van de wereld er niet over praat of we kunnen de feiten onder ogen zien, er over debatteren en kijken wat de volgende stap moet zijn”, stel CTO-secretaris-generaal Hugh Riley tegenover de krant. Riley vindt het dan ook belangrijk dat besproken wordt binnen het Caribisch gebied.

Belastingsinkomsten
Volgens de CTO neemt het debat rond marihuanatoerisme toe. Dit nadat recreatief marihuanagebruik in twee Amerikaanse staten is gelegaliseerd. In de staat Colorado is dit duidelijk te merken aan de cijfers. Het aantal toeristen is toegenomen en de belastinginkomsten uit het gebruik van marihuana stegen daar naar negentien miljoen dollar.

17 reacties op “Marihuanagebruik legaliseren om toeristen aan te trekken”

 1. @ sakiwebu. Het al lang duidelijk is dat jij Nederlander ben die doet alsof.

  Daar is hij niet slim genoeg voor. Heb je nog niet door, dat Curasausenaar het beste ge-ignoreerd kan worden?

 2. @Curacaosenaar

  Hou een sop met doen alsof jij bent een curacaosenaar. Het al lang duidelijk is dat jij Nederlander ben die doet alsof.

 3. “Marihuanagebruik legaliseren om toeristen aan te trekken” compleet onzin
  Want als alle Karibisch Eilanden legaliseren Marihuanagebruik dan gaan de Toeristen toch analyseren dat op welke van die Eilanden bevatten iets bijzonder .
  Dus de kans om Toeristen aan te trekken op die manier belanden Curaçaose economie dieper in problemen .
  Een overzicht van Economische Pilaren om toeristen aan te trekken : Agrarische landbouw , Visserij , Rustplekken en Nachtleven , Hotels accommodaties en Historische monumenten

 4. Goed idee.. Dan worden er minder jongeren (natuurlijk ook volwassenen) vastgezet en als crimineel behandeld.. Ik zie een drugsdelict mbt marihuana als een stuk minder ernstig dan een drugsdelict met cocaïne maar het wordt hetzelfde behandeld.. Daarnaast kan je met een legalisatie van marihuana proberen te voorkomen dat de gebruikers zich richten op Base (zoals ze dat nu doen) waar veel ernstigere gevolgen aan vast zitten.. Laat ze liever marihuana roken..

 5. @ Bobs45 schreef: Iedereen vlucht naar de sunny isles

  Bob, bo ta blow un tiki te dimas.

 6. Goed idee! Beter voor de maatschappij, economie, minder criminaliteit en meer toerisme

 7. SLECHT PLAN. Met legaliseren trek je juist de toeristen aan die je echt niet wil hebben. Zal alleen maar tot overlast zorgen.

 8. Waren de leden van CTO onder invloed van drank of drugs.
  Wat je dan aantrekt heeft grote negatieve gevolgen voor Curaçao.
  Laten de gebruikers aan noordkant op de rotsen bij shut maar gaan roken. Mogelijk verminderd het aantal.

 9. Ik ben er hardstikke tegen. Dit is een infamia. Het zal ernstig schelen in de inkomsten van mijn dorp, Mokum. Boevenvangers zullen de dagelijkse charme van de dagelijkse jacht op Brits, Yanks, Italianen, Belgiques en Fransozen niet kunnen missen. Zij zullen vooral andere invulling moeten vinden voor hun ingrijpen bij de dagelijkse incidenten in “koffie”shops, hostels, B&B’s hotels, shoarma- en friettenten en taxistandplaatsen, nadat de nogal jeugdige bezoekers zich erg tegoed hebben gedaan aan sensimilla’s, Golden Cloud, Montezuma Menace, Moroccan Mellow etc etc. Veel straatvenders zullen hun vaste inkomsten moeten missen. Iedereen vlucht naar de sunny isles, Oostpunt van Curacao zal geheel gecultiveerd moeten worden om de vele plantages te kunnen huisvesten. KLM, AA en BA zullen de vele “happiness”vluchten niet aankunnen. Slecht plan, vooralniet doen.

 10. Als promotiemiddel voor toerisme lijkt me het paard achter de wagen spannen. Daar komen toeristen op af die je liever niet in een omgeving ziet met kinderen en sportieve, blije mensen, die het CBT ons wil voorschotelen. Ondanks het feit dat cannabis een betrekkelijk onschuldig genotmiddel is, is heeft uitstraling hiervan toch een associatie met criminaliteit en harddrugsgebruik. Hoewel alcohol veel meer maatschappelijke schade aanricht, vinden we dat wel aanvaardbaar. Cannabis heeft voordat het een even geaccepteerd genotmiddel is als alcohol, nog een lange weg te gaan.

 11. @ Hans van den Broek schreef: Het legaliseren van cannabisteelt en gebruik is een goed idee.

  U vertaalt recreatief marihuanagebruik nogal liberaal.

 12. Heel goed plan. Dat het om het toerisme zou gaan is vanzelfsprekend grote onzin. Het gaat om terugdringen van de criminaliteit en ook het stoppen van eindeloze verkwisting van belastinggeld aan de bestrijding van drugs.

 13. Mijn zegen hebben ze. Het is net als studentenprostitutie: je wilt het eigenlijk niet, maar het brengt (veel) geld op. De betreffende studenten hebben na de studie geen studieschuld en een vette bankrekening, als ze tenminste met geld om kunnen gaan.

 14. prima om canabis te legaliseren….
  ik zie daar geen kwaad in.
  het is nu ook al overal te koop….

 15. Dat zou mooi zijn als dit gerealiseerd zou kunnen worden.
  Ik denk alleen dat de oudere generatie hier fel tegen gaat zijn.
  Die zien mensen die een jointje roken als chollers/verslaafde, ben benieuwd.

 16. @ Hans ik ben het helemaal met je eens in alle opzichten, het probleem is hier op Curacrim dat de politici altijd het paard achter de (koets) wagen zetten in plaatst er voor.

 17. Het legaliseren van cannabisteelt en gebruik is een goed idee. Het is een onschuldig genotmiddel, te vergelijken met tabak en alcohol, maar dan veel minder schadelijk. Bovendien kent het een groot aantal medische toepassingen met ook veel minder bijwerkingen en schade dan de reguliere geneesmiddelen, zo die er al zijn.
  Legalisatie moet echter niet plaatsvinden om de toeristen te lokken, respectievelijk niet af te schrikken, maar omdat het onzin zo iets onschuldigs te verbieden en om politie en justitie te bevrijden van een onnodige en niet te winnen strijd.
  Er zijn zeker nadelen aan marihuanagebruik, vooral door lieden met een zwakke persoonlijkheid en psychische problemen, maar die moeten begeleid worden en de jeugd moet voorgelicht worden over de gevaren van de vlucht in genotmiddelen zoals tabak, alcohol en drugs.

  In het kweken van tomaten heeft men op Curaçao geen zin, misschien dat de marihuanateelt meer enthousiasme weet op te wekken. 😉