• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hildegard Buitink politie bonaire korpschefCURAÇAO – Korpschef Hildegard Buitink neemt de kritiek op haar persoon serieus en gaat die bespreken met het politiepersoneel. Buitink reageert schriftelijk op de ernstige beschuldigingen geuit in een anonieme brief. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De beschuldigingen gaan over haar gedrag, werkwijze, visie en kennis van de Bonairiaanse cultuur en taal. De brief spreekt van verdeeldheid tussen de lokale en de Nederlands-Europese politieagenten. De politievakbond NAPB stelt dat er een angstcultuur heerst onder de politie, waardoor zij niet openlijk kritiek durven te uiten.

Tijd
Buitink zegt dat ‘de afgelopen periode veel is gebeurd en dat zichtbare resultaten in de strijd tegen de criminaliteit zijn geboekt’. “Het korps maakt een professionalisering door. Dat gaat niet zonder slag of stoot en dat kost tijd”, verklaart Buitink. “De kritiek wordt besproken met het personeel.”

Represailles
In de korte reactie wordt niet aangegeven wat er allemaal is gebeurd de afgelopen tijd. Ook het proces van professionalisering en de moeilijkheden worden niet nader verklaard door Buitink. Vooral de lokale politieagenten geven aan bang te zijn voor represailles en willen anoniem blijven. Buitink stelt dat ‘open en transparant over de kritiek gesproken moeten worden’. “Zo wordt het korps sterker.” Er wordt niet duidelijk gemaakt hoe de openheid en transparantie in combinatie met de angstcultuur in het korps bereikt zullen worden.

3 reacties op “‘Professionalisering politie gaat niet zonder slag of stoot’”

  1. De mensen op Bonaire zijn ook bang voor eigen politici.. onderdeel van cultuur

  2. Verder is mij opgevallen dat Buitink ogenschijnlijk een kloon is van ms mantelpak Stella van Rijn.
    Cultuur van intimidatie en vooral Pyongyang in de Forti.

  3. Opvallend dat Buitink de Spiegel niet zelf even voorhoudt. Kan ze ongetwijfeld nog wat van leren, als zij dt wil natuurlijk.