• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag vier jaar celstraf geëist tegen Nelso dos Santos, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. De 25-jarige Dos Santos wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk aan de EEG-weg op 4 augustus 2013. Hierbij kwamen drie mensen om het leven.

18 reacties op “OM eist vier jaar celstraf tegen Nelso dos Santos”

 1. Ter vergelijk: op Sint Maarten kreeg een douanier 7 jaar voor drugstransport.

 2. Curacao, Waar de advocaten alleen maar hard werken voor criminelen en misdadigers

 3. Norman Serphos legde uit, dat de rechter voor dit delict maximaal 6 jaar gevangenisstraf mag geven en dat is ook een koopje. Dan vraag ik me af of de aanklacht niet zwaarder had moeten zijn met dus een zwaardere straf.

 4. Opvallend dat naast Peppie en Kokkie het vooral vrouwelijke advocaten zijn die vrijspraak eisen voor criminelen en moordenaars.

 5. De bananen republiek Curacao , misdaad loont

 6. Als die advocate in het gelijkgesteld zou worden en algehele vrijspraak zou volgen- wat niet gaat gebeuren- dan kan vanaf dat moment iedereen zonder rijbewijs de weg op.
  Immers de rechter heeft dat in de voorliggende kwestie niet bestraft. En dus zouden we weer een stukje jurisprudentie hebben waar iedereen naar kan verwijzen.
  Die advocate is er voor om voor haar cliënt een lagere of liefst geen straf uit het vuur te slepen.Geen probleem mee hoewel haar pleidooi wel tenenkrommend is,
  Maar : als ze dan al vrijspraak eist had ze op zijn minst de rechter voor zich gewonnen als
  ze voor het rijden zonder rijbewijs bijvoorbeeld een milde geldstraf had voorgesteld.
  Want dat dat bestraft wordt is onontkoombaar.Het had haar gesierd. Nu kan de rechter alleen maar meewarig zijn hoofd schudden over zo’n zwakke verdediging..

 7. JA leuk en al voor “goed gedrag” kom je ook eerder VRIJ dus het blijft een straf van 1,5 jaar !

 8. Verdachte ben je totdat je door een rechter bent veroordeeld.

 9. Hoezo is hij nog steeds verdachte? Hij heeft het toegegeven en tevens hebben velen getuigen het zien gebeuren (waaronder ik). Het was inderdaad moeilijk om Nelson te zien daar hij wel 200 leek te rijden. De schade aan de auto was zo groot dat ik snap dat meneer probeerde te vluchten wat motorisch gezien onmogelijk is. Ik vraag me af hoe meneer zijn drankrekeningen bij Cabana betaalde als hij maar 60 gulden per dag verdiend.

 10. 4 – 1.5 = 2.5

  Let wel, dit is de eis. Op Curacao vonnissen rechters altijd lager dan de eis. En dan gaat er nog eens de standaard strafkorting vanaf.

  Dan komt de straf waarschijnlijk in de buurt van die van Brian Mariano (1 jaar) en zoals we allemaal weten heeft hij die niet nooit hoeven uit te zitten.

  En dan wordt de burger geacht nog vertrouwen in justitie te hebben en de politie te helpen met opsporing van ontsnapte criminelen?

 11. Dat ons justitiële apparaat niet in staat is om ons, bevolking van Curaçao, te vrijwaren van deze malloot is een schande.

 12. Mensen zonder berouw zijn met dit soort verdrietige gebeurtenissen gewetenloos. Dit moet vol gestraft worden en de maatschappij moet zo lang mogelijk beschermd worden tegen zulke gevaarlijke mensen. Dit mag niet weer gebeuren!

 13. Wat een joke OM wat een joke. Als je dit doet in USA zit je levenslang achter de tralies en op Curacao 1,5 jaar ?!?!?!?
  3 mensen dood is 1,5 jaar ? >>> dus 1 mens dood is 0,5 jaar in de gevangenis ?
  Geloof me nou maar deze Dos Santos is geen zielige man ofzo.

 14. Ik wilde geen reactie meer plaatsen maar de eis van OM is gewoon BELACHELIJK EEN GROTE SCHANDE. Wijlen heer Wiels heeft ooit geschreeuwd dat het OM niet deugde en moest worden doorgelicht. Ben bang dat deze man gelijk heeft gezien alle moves van de OM en de RC.

 15. Is een mensen leven minder dan 1 jaar waard?
  Nelson dos Santos had nooit mogen rijden want hij had geen rijbewijs
  Zijn brommer was al afgepakt
  Reed desondanks toch.
  Reed dronken
  Reed keihard!
  Wilde wegvluchten na de daad
  na opgepakt te zijn zat te lachen in de politieauto
  werd snel vrijgelaten en was elk weekend feestend te vinden.
  en zo iemand krijgt maar 2.5 jaar?

 16. Het is geen straf die in verhouding staat tot drie dodelijke slachtoffers, zeker als je je daarbij bedenkt dat hij met absurde snelheid reed, zonder rijbewijs en na het veroorzaken van onbeschrijflijk leed ook nog eens door is gereden.

  Daarna is hij, zo heb ik vernomen, ook nog eens doorgegaan met het rijden zonder rijbewijs en heeft daarbij weer ongevallen veroorzaakt, gelukkig nu alleen met materiele schade.

  Niettemin is het goed dat hij een paar jaar het gevang in gaat. Laten we hopen dat onze doorgaans slappe rechters de straf niet gaan bekorten.

 17. Met welke Telmachine kunt ik vier jaar delendoor drie om bij een gehele getal te komen per elke persoon .
  Eigenlijk moet de berekening zo zijn vijf jaar per persoon plus schadevergoeding per elke persoon .
  Conclusie : daarom komt Justitiële Ministerie altijd aan een Begroting tekort

 18. Slechts 4 jaar??? Had 4 jaar per slachtoffer moeten zijn maal 3!!!! Schandalig. Zijn 3 mensen levens maar zo weinig waard?