• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Boca SamiCURAÇAO – De tweede editie van de Curaçao Clean Up vindt op zaterdag 20 september plaats. Mocht je een een bijdrage willen leveren, dan kan je je nog aanmelden tot aankomende zaterdag. Dat kan als individu maar ook als groep. Er zijn 50 schoonmaaklocaties.

“De teamspirit die tijdens de eerste editie op de diverse locaties ontstond, was geweldig om te zien. Collega’s en vrienden die samen aan de slag gaan, of juist mensen die elkaar totaal niet kennen, kijken na een paar uur met een geweldige energie naar het schone eindresultaat”, aldus de organisatie.

Signaal
Volgens de voorzitter van Stichting Curaçao Clean Up, Maarten Schakel, heeft deze schoonmaakactie twee doelen. “Een schoner eiland en meer bewustwording. Helaas zijn sommige plekken weer vervuild, maar heel veel plekken zijn na vorig jaar wél schoon gebleven. Brede bewustwording is nu eenmaal iets dat meer tijd vergt. Deze actie is een ijzersterk signaal naar de vervuilers op ons eiland en zeker naar de politiek om in actie te komen. Een paar duizend burgers maken hun handen vies op hun vrije zaterdagochtend omdat we aangeven: het is genoeg geweest! Wij nemen onze verantwoordelijkheid. Als de overheid nog langer wacht met deze wetgeving, laat ze al die mensen die het beste voor hebben met Curaçao, keihard in de kou staan.”

Aanmelden
Aanmelden gaat via de website. Na sluiting van de inschrijving krijgen alle vrijwilligers hun schoonmaakplek toebedeeld. Inmiddels hebben meer dan duizend mensen zich opgegeven. Ook hebben een aantal bedrijf materiaal gedoneerd. De schoonmaak begint naar verwachting om 07.00 uur en eindigt om 12.00 uur.

Vuil

15 reacties op “Inschrijven Curaçao Clean Up nog mogelijk”

 1. Een schoner Curaçao begint bij jezelf…..en een beetje sturing aan anderen…:-)

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/eindbazin.html#comments

 2. Eeuwenlang hadden Curaçao deze problemen .
  De Politieagenten zijn te weinig en deze zijn ook niet hun taken om te controleren .
  Oprichten een speciale geheimdienst die vanaf ochtendvroeg tot ochtendvroeg die van diensten kunnen wisselen om controles te nemen .
  En zo verlaag je ook de werkloze cijfers in een korttempo en als je wil toeristen aantrekken dan moet je niet alleen hotels bouwen maar ook investeren om je land schoon te behouden

 3. Kijk wij maken lekker rommel en de makambas zoals Maarten Schakel ruimen het op! omgekeerde slavernij

 4. Fada,

  Je hebt gelijk, het zijn niet alle YDK, er is een zeer kleine minderheid die wel hart heeft voor het eiland en die niet de boel loopt te vervuilen.
  Een tijdje terug was er een ingezonden brief waar deze vervuilers zelfs landverraders werden genoemd. En daar had de schrijver groot gelijk in.

  Met de 8000 kg in Nederland bedoelde ik niet dat die door YDK daar was neergegooid. Veelal betreft het afval wat uit zee komt, maar wat mij het meeste opviel dat men dus een strook van bijna 200 km heeft schoongemaakt (gedurende meerdere dagen) en dat daar ‘slechts’ 8000 kg is gevonden. In Nederland vond men dat alarmerend veel.
  Hier haalt men op een paar plekken (dus niet eens het hele eiland) in 5 uur tijd (dus niet over meerdere dagen) 400,000 kg afval op. En de bevolking vindt het niet eens alarmerend. Een aantal dachten waarschijnlijk zelfs: ‘hé, het is mooi schoon, dan is er tenminste weer plaats voor mijn afval.

  Een totaal andere mentaliteit dus. Dat is wat ik bedoelde met de faktor 50.

 5. In Amsterdam mag je bv het vuil pa na 9 uur in de avond buiten zetten. Van 6 tot 8.59 rijden er mensen rond van inspectie die zoeken naar vuil dat al buiten is gezet. Men maakt de vuilniszakken over en de overtreder krijgt een boete.
  Misschien ook tijd om mensen te gebruiken die de vuilnis en troep op de straat aanpakken!

 6. @Edgar, volgens mij moet je zin zijn:
  “En dan mogen we hier niet zeggen dat er vieze varkens op het eiland zijn ?”
  Want naast het feit dat ook niet YDK-ers OOK vervuilen (ja, het is echt zo), zijn er ook genoeg YDK-ers die WEL een steentje bijdragen aan het schoonhouden van het eiland.
  Dat is weer het verhaal van mensen over èèn kam scheren.
  Dat niet elke aardbewoner een voorbeeld-mens als jou is, is echt jammer.
  Die 8000 kg in NL zijn ook niet door de YDK daar gegooid, het is in vergelijking niet veel met de troep die hier ligt maardat betekent dat er ook nog andere varkens bestaan.
  Doe jezelf een plezier en richt je woorden aan een specifieke groep en niet aan de hele bevolking.
  Bedankt voor je medewerking.

 7. Zolang onze dames en heren politici het niet nodig vinden om wetgeving te maken waarmee de illegale vuilstort kan worden aangepakt en…………….de politie ook gaan handhaven, ga ik niets schoonmaken.
  Het is erger dan dweilen met de kraan open en 2 dagen later ligt het eiland weer vol.

  Om een idee te geven, een maandje geleden hebben ze in Nederland de hele Noordzee kust schoongemaakt en men was ontzet dat ze toch wel 8000 kg vuil hadden verwijderd van de stranden.

  Vorig jaar hebben de vrijwilligers in amper 5 uur tijd maar liefst 400,000 kg !!!!!!! uit een aantal wijken en plaatsen op dit eiland gehaald. Dan praat je dus over een faktor 50 !!!! verschil.
  En dan mogen we hier niet zeggen dat de YDK vieze varkens zijn ?
  Als ze dat niet zijn…………..wat zijn ze dan wel ???????

  Dus regering, eerst die wet aanpassen en gaan handhaven, dan ga ik daarna wel meehelpen met opruimen. En men zou het verplicht moeten stellen dat IEDEREEN op het eiland meehelpt………ook al die vervuilers.

 8. In Sri Lanka wordt je geadviseerd geen vlees van de daar alom aanwezige zwarte varkens te eten. Dat vlees smaakt namelijk naar het voedsel waarin hij/zij zich beweegt (porkarià). Het lijkt een beetje op de smaak van het vlees van een ouwe chubatu (of is een chubatu al een ouwe bok).

 9. het vuil zou voor het voor de deur van het gemeentehuis gedumpt moeten worden kijken of ze dan wel met een wet tegen vuilnis dump kunnen komen

 10. Ben benieuwd of onze ministers en statenleden zullen meedoen

 11. Aardig om te zien hoe de ene helft van het eiland zich druk maakt over de rommel die de andere helft maakt. Er zullen nog vele schoonmaakdagen nodig zijn totdat de gemiddelde bewoner het niet langer op prijs stelt in een vuilnisbelt te verblijven.

 12. Goede opzet, ik doe dit werk elke dag maar dan in mijn eigen tuintje??? waar elke ongeoorloofde al zijn troep-bende uit ze auto pleurt in mijn tuin. het is water naar de zee dragen zou mijn vader zeggen.

 13. Dweilen met de kraan open. Als het schoon is is het maar voor even.
  De Antilliaanse bevolking geeft geen zier om het milieu. Vaders moeders, kinderen iedereen smijt t waar ze kunnen.

 14. Jammer, ik heb net al mijn wapens ingeleverd…

 15. Prachtig initiatief ,helaas , de Curaçaoënaar is een viespeuk